Siła wyciskanie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja od bardzo dawna nie robie ławki płaskiej poniewaz nie dawała mi tego co chciałem dostac , najczesciej robie skos do góry hantlami i skos do dołu sztangą , moim zdaniem te ćwiczenia lepiej rozwijają klatke piersiową . Nie zapomnij takze o rozpiętkach lub przenosie hantli za siebie , bez dobrego rozciągniecia nie bedzie dobrych przyrostów
Pamietam , ze gdy kiedys robiłem siłe stosowałem progresje maxymalną np skos.
4s 70kg max/75kg max/80kg max/85kg max
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pewnie masz rację.. Mam nadzieję że ktoś jeszcze podzieli się swoimi doświadczeniami i wtedy będę mógł poeksperymentować i zobaczyć co daje mi najlepsze efekty
kazdy organizm reaguje inaczej :PP mozesz skorzystac z metody ciezarowej
http://www.forum-kul...&...ost&p=12464
z tego planu:
http://www.forum-kul...amp;hl=wodynowy
lub:
JEST TO TRENING NIEMIECKICH CIĘŻAROWCÓW
METODA TA OBEJMUJE TYLKO WYCISKANIE NA ŁAWIE-ĆWICZENIA OBEJMUJĄ 10 SERII PO 5,4i 3 powtórzenia.
Przed pierwszym treningiem wybierz ciężar z którym normalnie robisz 10 powtórzeń wyciskania na plaskiej ławce i zrób 10 serii po 5 powtórzeń odpoczywająć po jednej minucie.
Pięć dni póżniej zwiększ obciążenie o ok.5%na sztandze i zrób 10 serii po 4 powtórzenia .Przy następnym treningu dodaj znów 5% i zrób 10 serii po 3 powtórzenia .Przy nastepnym treningu wróc do obciążenie z którym robiles 4 powtórzenia i zrób z nim 10 serii po 5 powtórzeń -w tym miejscu zaczymasz cykl od nowa.
co chcesz moze jest to przetrenowanie ;P
WTF ?
Napisano Ponad rok temu
1.Wyciskanie sztangi uchwyt średni 4x8-10
2.Wyciskanie sztangielki skos dodatni 4x8-10
3.Rozpiętki skos dodatni 4x10
Robisz klatę na początku treningu. Najzwyklejszy split, na mnie działa, na ciebie też powinien możesz spróbować.
Napisano Ponad rok temu
Jeśli chodzi o budowanie klaty to ja robie tak
1.Wyciskanie sztangi uchwyt średni 4x8-10
2.Wyciskanie sztangielki skos dodatni 4x8-10
3.Rozpiętki skos dodatni 4x10
Robisz klatę na początku treningu. Najzwyklejszy split, na mnie działa, na ciebie też powinien możesz spróbować.
Rozpiętki rób na płaskiej , na skosie można sie nabawić niemiłej kontuzji jesli się nie potrafi ich robić. Daj sobie Zamiast płaskiej skos ujemny i rob tak jak CI pisalem wyzej , jak nie pomoze mozesz zrobic sposob od VanDamme
Napisano Ponad rok temu
Mikołaj
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Napisano Ponad rok temu
1.poniedziałek: płaska normalny chwyt 2x5(140) i 2x3(150); hantle na płasko 4x6(52x2); płaska wąski chwyt 1x8(100) 1x6(110) 2x3(120)
2.piątek: skos w dół 2x5(150) 2x3(160); skos góra 2x6(110) 2x3(120); rozpiętki skos góra 4x6(38x2) lub 7
jeżeli chodzi o ilość ruchów to te ostatnie staram się robić na maxa jak dam rade 4,5 zamiast 3 to jade. zazwyczj jest to znak ,że trzeba zwiększyć ciężar
ćwiczę tak non toper i przynosi to efekty
Napisano Ponad rok temu
U mnie najlepiej sprawuje sie trening instynktowny , mam tam jakis ułozony ale często zmieniam w nim ćwiczenia dopasowując je do własnych potrzeb .
Przemyślałem sposob zaprezentowany przez Pana VanDamme i powiem , ze jest nawet bardzo ciekawy , jesli nie jestes zupełnie początkującym mozesz spróbowac