Witaminy
Napisano Ponad rok temu
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
Mam takie pytanie witaminy są bardzo ważne u sportowców?
Tak ale nie tylko witaminy lecz równiez minerały sa bardzo wazne.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
witaminy mozesz kupic zwykle w aptece typu: vigor, centrum, bitaral, bodymax itd.
lub takie troche odpicowane choc duzej roznicy nie ma typu universal daily formula, vitamin multiple sport z olimpu czy vitamin plus z olimpu itp.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
i tu sie mylisz- podobno takie jak np: viogr wchłaniaja sie tylko w 10 %bo mojim zdaniem wszystkie wit sa takie same ;P
Napisano Ponad rok temu
beuheheh ;] gdyby tak bylo to co sie dzieje z reszta ? , dalej dlaczego jest to w aptekach , w aptekach nie mozna sprzedawac byle czego i są kontrole , nie to co w odzywkowych ;] , i moim zdaniem jest to tylko wymyzł żeby sprzedac wiecej witm z Olimpa kasa kasa kasa ;]i tu sie mylisz- podobno takie jak np: viogr wchłaniaja sie tylko w 10 %
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
i prawda jest to co napisal bike niektore witaminy sie wogole nie wchlaniaja, inne musza miec odpowiednie warunki, a witaminy sie sprzedaje bo to jest z zalozenia dla osob, ktore maja problemy ze zdrowiem i lepsze te 10% niz nic
Napisano Ponad rok temu
nie pamietam jaka witaminy wchłania sie tylko w obnecnosci jakiesjs tam substancji odzywczej... lub tylko w obecnosci innej witaminyinne musza miec odpowiednie warunki
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
Grzesiek91, poczytaj to http://www.forum-kul...showtopic=42387 - moim zdaniem prawda jest po srodku pomimo iz wtedy napisalem ze joks mnie przekonal, poprostu uwazam ze zwykly kompleks witamin dla zwyklego zjadacza chleb zupelnie wystarczy - no moze nie taki cienki jak vigor ale np. centrum czy cos. Co nie zmienia faktu ze te super drogie chelatowane zestawy sa lepsze (głownie ze wzgledy na wchłanialnosc) i jak ktos m za duzo kasy to warto kupic.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a co do tyc hchelatow sratow to czy zwykly smiertelniki taki jak ja czy wy odczuje to?? to taki chwyt jest moze i sie lepiej wchlona ale kogo to obchodzi...
a co do supli to nie maja one praktycznie zadnej kontroli heh
ja wychodze z tego zalozenia ze zwykle witaminy starcza bez problemu... cos typu vigor czy centrum to jest ok
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
juz kupuje to wole dorzucic te 5 zł i miec lepsze
to bardziej dziala na psychike niz na organizm mam chelaty napewno sie lepiej wchlona, napewno lepiej dzialaja itd. itd. wiadomo jak ze wszystkim ;d
ja witaminy biore jak przy okazji w kauflandzie kupie (rodzice kupia) a tak to mi sie nie chce specjalnie po wit isc i nawet nie mam te 15 zl na nie ebueheh ;p
Napisano Ponad rok temu
to w BARDZO DUZYM STOPNIUto bardziej dziala na psychike niz na organizm
Gdzies czytałem taki fajny art. o potedze psychiki i podswiadomości to masakra- nawet ma chyba ksiazke na temat z tym zwiazany- musze kiedys przeczytac...
Guest_MariuchxD_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu