Pytanie o suplementacje
Napisano Ponad rok temu
Mój wzrost 183 , waga 75 kg.
Ćwiczę siłowo od ok. 2 lat. Z suplementów , które już stosowałem było : Kreatyna ,HMB, Mass XXL. Ostatnio po stosowaniu Mass XXL mimo, iż mam szybka przemianę materii ( można powiedzieć że trochę typ ektomorficzny / mezomorficzny ) zaczał odkładać mi się tłuszczyk na brzuchu.
Zawsze miałem problem aby nabrać masy mięsniowej, co jest teraz moim głównym założeniem , równocześnie chciałbym pozbyć się tłuszczu, który zaczął mi sie odkładać.
Trening : 2 x w tyg. siłownia
3x trening w pokoju ( hantle, pompki, drążek, i od niedawna 6 weidera )
Mam do wydanie miesięcznie max 250 -400 zł na suplementacje, co uważam że jest i tak sporym budżetem Co do mojej diety, nie mam obliczonej wagi kalorycznej, ale staram się jeść ok. 4-6 posiłków pomiędzy stosując suplementacje ( raczej zdrowa , wysokobiałkowa żywność )
Planuje zakupic teraz : Hard mass + L-Glutamine + Omega 3-6-9
Chcę przybrać na samej masie mięśniowej ( mam problemy ze zdobyciem masy mięśniowej ) a nadmiar zawsze odkładał mi sie na brzuszek.
Proszę oceńcie moją suplementację, zaproponujcie coś. Mam stały budżet, chęć do ćwiczeń a mam problemy z rozbudowa mojej masy.
Będę wdzięczny za pomoc, sugestie.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Zawsze miałem problem aby nabrać masy mięsniowej, co jest teraz moim głównym założeniem , równocześnie chciałbym pozbyć się tłuszczu, który zaczął mi sie odkładać.
nieda sie budowac masy bez fatu, i nieda sie gubic fatu budujac mase, wiec te rzeczy sie wykluczaja. zdecyduj sie na pewien wariant i uloz pod niego trening bo to co napisales
jest raczej srednio dobrze skomponowaneTrening : 2 x w tyg. siłownia
3x trening w pokoju ( hantle, pompki, drążek, i od niedawna 6 weidera )
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
3x w tygodniu jak bys chodził to można pomyslećTrening : 2 x w tyg. siłownia
kup sobie karnet
nie wiem czy nie taniej, a przedewszystkim lepiej by Ci wyszło kupic białko+carbo??Hard mass
możesz dokupić taurny. glutamina razem w połaczeniu z tauryna tworzy glutatauryne- peptyd o cechach hormonu anabolicznego. pozatym obydwa te antykataboliki sa najobfitniejszym depozytem azotu pozabiałkowegoL-Glutamine
czemu w profilu 6 miechow??Ćwiczę siłowo od ok. 2 lat.
Napisano Ponad rok temu
Ćwiczę siłowo od ok. 2 lat.
czemu w profilu 6 miechow??
Miałem nie aktualny PROFIL.
Podsumowując biorąc Hard Mass , omega 3-6-9 jst sens brania dodatkow np. CLA ? W takim razie robiąć masówkę i dodatkowo biorąc CLA , czy to nie będzie się razem gryzło ?
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
niby nie- zrobisz poprostu czysta mase bez tłuszczyku- nie bedziesz musiał potem tego redukowacW takim razie robiąć masówkę i dodatkowo biorąc CLA , czy to nie będzie się razem gryzło ?
Napisano Ponad rok temu
za duzo katalogow olimpu i prac przegladowych o taurynie hehe, znasz chociaz skuteczne proporcje ?glutamina razem w połaczeniu z tauryna tworzy glutatauryne- peptyd o cechach hormonu anabolicznego
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
Joks, - ty jesteś naszym góru- powinnienes wiedzieć dajmy, ze proporcje 1:1 xD
Napisano Ponad rok temu
lutamina razem w połaczeniu z tauryna tworzy glutatauryne- peptyd o cechach hormonu anabolicznego. pozatym obydwa te antykataboliki sa najobfitniejszym depozytem azotu pozabiałkowego
pewnie nawet nic z tego nie rozumiesz ;d
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a to kto?? z tym stosunkiem to jebnełem tak sobie...Pana Rascal666
jakie jest na glutamine??ludzkie zapotrzebowanie
Napisano Ponad rok temu
ps. zwyklej postacji nawet nie kupuj bo ta musialbys przyjmowac co 1h
Napisano Ponad rok temu
no to jaka brac?? peptyd??ps. zwyklej postacji nawet nie kupuj bo ta musialbys przyjmowac co 1h
Napisano Ponad rok temu
Jabłczan glutaminy to nowa, zaawansowana forma glutaminy związana z kwasem jabłkowym. Ten rodzaj wiązania cząsteczkowego, wydatnie podnosi bio-przyswajalność glutaminy w komórkach mięśniowych. Jabłczan glutaminy podnosi także poziom retencji azotu.
Glutamina AKG to nowa forma glutaminy, która ma ponad 17 razy lepszą biodostępność do tkanki mięśniowej niż l-glutamina. Dlatego małe dawki tych substancji są w stanie maksymalnie chronić przed katabolizmem oraz wykazać prawdziwe działanie anaboliczne. Ponieważ AKG jest pośrednikiem w cyklu Krebsa, molekuła G-AKG łatwo przedostaje się do komórek mięśniowych, przyspieszając w ten sposób proces regeneracji mięśni. Dodatkowo AKG jest prekursorem glutaminy, dzięki czemu organizm potrafi nie tylko przez pare godzin, ale przez całe 24 godziny dziennie wykorzystać dobre źródło glutaminy.
N-Acetyl-L-Glutamina (NAG) w rozumieniu chemicznym jest acetylowaną wersją glutaminy, jest szybko i skutecznie wchłaniana przez organizm, stabilna w wodzie, co oznacza, że nie konwertuje do nieaktywnych metabolitów, po dotarciu do komórek mięśniowych ulega deacetylacji, czego efektem jest gwałtowny wzrost stężenia aktywnej L-glutaminy niż normalna glutamina lub jej peptydy. Optymalna dawka to około 1-5 gram dziennie.
L-Glutamine Alpha-Ketoglutarate (GAKG) to wyjątkowo zaawansowany prekursor L-glutaminy, współdziałając synergistycznie z alfaketoglutaranem kreatyny tworzą w organizmie idealne środowisko anaboliczne dla wzrostu mięśni. Ponadto pomaga w transporcie wartości odżywczych do komórek. Dzięki A-AKG nasze mięśnie stają się pełniejsze, wzrasta wytrzymałość, skraca się okres regeneracji potreningowej
Peptyd glutaminy - jest naturalnym suplementem uzyskanym z wyselekcjonowanych nasion zbóż. Dzięki wiązaniom peptydowym czysta L- glutamina uwalniana jest systematycznie w odpowiedniej dawce, dzięki której przez kilka godzin utrzymuje się wysoki anabolizm organizmu (stan budujący). Z doświadczenia zawodowych kulturystów wiemy, iż peptyd najlepiej jest dodawać do innych odżywek takich jak białka serwatki, odżywek węglowodanowo - białkowych, czystych węglowodanów lub nawet do normalnych posiłków. Rozpuszcza się on łatwo i uzyskujemy posiłek maksymalnie naładowany glutaminą. Peptyd glutaminy jest lepki, trudno rozpuszczalny, o jasno-brązowym kolorze. Przyswajalność peptydu ocenia się na około 100%.
Napisano Ponad rok temu
????w cyklu Krebsa
To, która z tych najlepiej kupic- bo o każdej pisza prawie same dobre rzeczy
No i cześć z nich nie jest dostepna do zakupu w wolnej postaci, tylko da sie ja kupic w stackach (razem z innymi substancjami)
BTW: skad to kopiowałeś ??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
NIEEbikerider, no nie mow ze nie wiesz co to cykl krebsa, nie miales jeszcze na biologii ojjj ojjj
Co to??????????????????????????????????????
Napisano Ponad rok temu
Cykl kwasu cytrynowego przebiega w macierzy (matrix) mitochondrialnej eukariontów i w cytoplazmie prokariontów. Substratem cyklu jest acetylokoenzym A (acetylo-CoA, czynny octan), który po połączeniu ze szczawiooctanem daje cytrynian (koenzym A odłącza się), a następnie w wyniku kolejnych reakcji izomeryzacji, dehydrogenacji, hydratacji, dehydratacji i dekarboksylacji zostaje utleniony do dwu cząsteczek dwutlenku węgla. Jednocześnie regeneruje się cząsteczka szczawiooctanu. W wyniku utleniania z jednej reszty octanu redukują się 3 cząsteczki NAD i jedna FAD, powstaje też cząsteczka guanozynotrifosforanu (GTP, równoważnik ATP), sumarycznie daje to 12 cząsteczek ATP zysku z jednej cząsteczki Acetylo-CoA.
nie wiedziales tego wszystkiego ojjj
Joks najwspanialszy kulturysto o wielki ukladaczu treningow i diet, nasz kochany junior adminie oto teraz ja mądry Datulus otrzymam kolor który mnie się należy za moją jakże szeroką i rozległą wiedzę w tematyce kulturystycznej
Napisano Ponad rok temu
NIEJoks najwspanialszy kulturysto o wielki ukladaczu treningow nasz kochany junior adminie i diet czy oto teraz ja mądry Datulus otrzymam kolor który mnie się nalęzy za moją jakże szeroką i rozległą wiedzę w tematyce kulturystycznej
nice jokeszeroką i rozległą wiedzę w tematyce kulturystycznej
Guest_maks_*
Napisano Ponad rok temu
tak bardziej po polsku???
wywnioskował bym że daje ci to więcej energii ale zapasy ATP raczej sie dość szybko wyczerpują
a tak pozatym do datulus ty to pewnie po jednej literce pisałeś bo nawet takich słow nie znasz
a ty bike za mało ZMA zjadłeś żeby to zrozumieć