Nietypowy problem
Napisano Ponad rok temu
Kolega ma 21 lat brał w grudniu XII.06 roku kreatyne zwykła w kabsach z olimpu i prowadził trening na mase 1 stycznia był na weselu i gdy wypił kieliszek szampana (wcześniej nic niepił jakieś 3 miesiace ) to koło oczu pokazały mu sie takie zaczerwienienia i mówił że czuł sie jakby mu ciśnienie skoczyło bardzo wysoko. Brał tą kreatyne w podwujnych dawkach niż było na opakowaniu, jak sobie mieżył wtedy ciśnienie to miał bardzo wysokie ponad wszystkie normy ale głowa go niebolała wiec uznał że to przejdzie obecnie już nic niebieże od tej ostatniej kreatyny, ciśnienie ma już unormowane, ale zostaje ten sam problem jak wypije piwo to musie robi takie zaczerwienienie w okolicach oczu i czuje że ma ciśnienie podwyższone boi sie że jak wypije wiecej piw to może wykorkować
jak ktoś wie co to może być to niech sie wypowie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
^^MYLISZ SIĘ!!!!!!^^jeżeli ma się chore nerki to automatycznie ma się nadciśnienie
Napisano Ponad rok temu
watpie zeby zwykla kreta miala cos do tego....
Napisano Ponad rok temu
moze twój kolega ma jakies uczulenie...poprostu ma taki organizm ze wywołuje jakies objawy po połaczeniu kratyny z alkoholem - niech idzie do lekarza!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no właśnie on to samo ma
Napisano Ponad rok temu
"Od zawsze" obserowałem u siebie nadwrażliwość na alkohol, która objawia się wieloma czerwonymi plamami na ciele. Po wypiciu jakiegokolwiek alkoholu (piwo, wódka, wino), nawet w najmniejszych ilościach, natychmiast pojawiają mi się czerwone plamy - głównie na twarzy, w okolicach oczu oraz na szyi i klatce piersiowej. Do tego wszystkiego oczy robią mi się bardzo czerwone. Po chwili od wypicia mam zawsze (!) uczucie, jakby ciśnienie raptownie skoczyło mi do góry (zatykają mi się uszy, czuję pulsowanie w głowie). Mierzyłem je niejednokrotnie, ale badanie ciśnienia nic nie wykazuje. Plamy na klatce piersiowej czasami się powiększają, czasami przemieszczają. Do tego już się przyzwyczaiłem, ale ostatnio, po wypiciu nawet nieznacznej ilości piwa (innego alkoholu również), pojawiły się u mnie dość mocne duszności, które trwają jakieś 30-40 minut. Mam duże problemy z oddychaniem i zaczerpnięciem powietrza (nie wspominając już u plamach oraz uczuciu zwiększonego ciśnienia). Towarzyszy temu ciężki kaszel wykrztuśny. Tutaj muszę dodać, że od kilku lat, prawdopodobnie, cierpię na dość mocną alergię, której towarzyszą również bardzo mocne duszności, katar i swędzenie oczu - głównie w okresie pylenia brzozy. Stopniowo te objawy coraz mocniej się nasilały, ale w tym roku było mi naprawdę ciężko (głównie dusiłem się w nocy, w okresie od maja do lipca). W lecie zrobiłem pierwszy raz bezpłatne badania, które wykazały, że jestem uczulony na pyłki brzozy (10/10 ps) i trawy (10/10ps). Nikt nie potrafił mi jednak pomoc w sprawie uczulenia na alkohol. Niestety, nie stać mnie na badania prywatne, a z kolei na wizytę do lekarza alergologa musiałbym czekać dobrych parę miesięcy. Dodam, że takie same objawy (po wypiciu alkoholu) miał mój dziadek, występują także u mojego ojca i jego braci. Wizyta u lekarza kończy się stwierdzeniem, że nie można mieć uczulenia na alkohol i zawsze zostaje odesłany "z kwitkiem". Bardzo proszę o pomoc. Mariusz, lat 23, Warszawa
Panie Mariuszu. To trudna sprawa. Ale można by przecież nie pić alkoholu. Czy otrzymuje Pan leki antyalergiczne? Jednym z niewielu leków, który nie koliduje silnie z alkoholem jest Telfast. Może to Panu pomoże. Poza tym, jak się Pan domyśla, dość trudno mi pomóc pacjentowi korespondencyjnie. Może jednak Panu pomoże miejscowy alergolog po dokładnym badaniu, przecież lekarze "państwowi" też są lekarzami.
Pozdrawiam serdecznie,
dr hab. n. med. Joanna Domagała-Kulawik
dr hab. n. med. Joanna Domagała-Kulawik
28-06-2007
ZdroweMiasto.PL
Napisano Ponad rok temu
po jednej kawie nawala mi pikawa i mam energii w h*j a jak jaram zawsze konczy sie przejaraniem po kilku buszkach, nie mówiąc o tym ze po kazdym na chwile mam zerowy kontakt z rzeczywistością ostatnio po dwóch buchach czystego tytoniu stracłem przytomność traktuje to jako plus, tania bania, mam nadzieje ze odżywki też będą lepiej wchodzić, ale może to początek czegoś poważniejszego?