Zestaw na MASSe....
Napisano Ponad rok temu
Od jakiegos czasu zaczalem czytac o suplementach, jednak do dzis czasu posiadam wielką puste, poniewaz kazdy poleca co innego!
Mam 18 lat, 188wz, 78kg, łapa 34(29 wyprostowana), 105 w klacie, trening 5 razy w tygodniu, raz na klate, sen 9h, staz dopiero 3 miesiace, pierwszy na sucho, drugi na kreatynie trec, gainerze vitalmax, dextrozie, miesiac jade ponownie na sucho i zastanawiam sie nad kolejnym zakupem. Chodzi mi o dobry zestaw na mase do 300zł, mile widziane linki z allegro:)
Moja dieta jest naprawde uboga, jem ile wlezie, wszystko co wpadnie mi w rece ograniczam sie od gazowanego i tluszczy! Mysle nad MEgabolem, albo Mass XXL, kreatynie Xpand, albo Olimp, jednak prosze Was o jakis dobry zestawik:)
Z góry bardzo dziękuje
Napisano Ponad rok temu
Trening na 5 dni zły, 3-4 max
Napisano Ponad rok temu
trening 5 razy w tygodniu
ćwiczysz na rzeźbe że 5x w tygodniu ?
staz dopiero 3 miesiace drugi na kreatynie trec, gainerze vitalmax, dextrozie, miesiac jade ponownie na sucho
Drugi miech na kreatynie już ? tak dla twojej wiadomości kretke bierzei się po min. 6 miecach dobrze zaplanowanego treningu.
Chodzi mi o dobry zestaw na mase do 300zł
Narazie dieta + trening i powinno Ci przychodzić.
Moja dieta jest naprawde uboga, jem ile wlezie, wszystko co wpadnie mi w rece
Od diety trzeba zacząć.
Po tym co napisałeś nasuwa się tylko jedna myśl, masz zero pojęcia o tym co robisz, a wiedza jest nieodłączną częścią kulturystyki.
Napisano Ponad rok temu
wykonczysz sie takim treningiem..pamietaj ze organizm potrzebuje regeneracji!trening 5 razy w tygodniu
odpusc sobie ten kolejny cykl.teraz idzie Ci samo i to bardzo szybko nie potrzebne sa suple.kupisz sobie jak bedziesz mial stagnacje.staz dopiero 3 miesiace, pierwszy na sucho, drugi na kreatynie trec, gainerze vitalmax, dextrozie, miesiac jade ponownie na sucho i zastanawiam sie nad kolejnym zakupem.
teraz cykle sa bezsensowne...
Napisano Ponad rok temu
i tego narazie sie trzymaj na kreatyne przyjdzie jeszcze czas
Napisano Ponad rok temu
popieram!, bialko, carbo, dextro, omega3, witaminy, lecytyna i masz swoj wymarzony zestawmozesz kupic białko ,carbo czy gainera w celu uzupełnienia diety
i tego narazie sie trzymaj na kreatyne przyjdzie jeszcze czas
edit drugi temat usunalem
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Gainer 1 firmy Vitalmax też byłby ok i jest troche tańszy od Mass xxl
białko może być SP80 firmy Olimp, albo Pro Longatum firmy Biogenix, oba dobre
Witaminy, Omega 3 to mogą być np. Olimp'u - Olimp ma w ofercie chelaty.
A i powiem Ci, masuj sie dłużej bo po wakacjach to nadal nie będzie co rzeźbić, najpierw nabierz sobie ładnej masy
aa jeszcze apropo odżywek: możesz połączyć gainer+białko lub carbo+ białko
Carbo jest tańsze od gainera. Carbo moze być np. Biogenix'a
Napisano Ponad rok temu
Nie lepiej odwrotnie?przez cale wakacje na mase chcialbym isc, pozniej po wakacjach na rzeźbe:)
Po 1 zanosi sie na takie temperatury ze bedziesz wiecej wypacal niz masy lapal
po 2 zwykle to wyrzezbiona sylwetka jest potrzebna na wakacje bo jesien/zima to sie zbyt czesgto nie rozbierasz
bylo na forum pelno takich tematow poszukaj sobie
glownie polecane sa: mass xxl, gainbolic 6000- to takie podstawy dla poczatkujacych
sa tez drozsze- np gainfast ale pewnie zalezy ci na malej cenie
popatrz na kreatyna.pl tam sa glownie dobre firmy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja akurat w wakacje to robie glownie sile.. cykli w ogole nie zaczynam bo wiem ze 6 tygodni nie dam rady w wakcje z dieta itp. Zeby robic konkretna rzezbe tez nie ma sensu bo strace jeszce miesien i po drugie jestem za maly jeszcze zeby cokolwiek rzezbic. A zawsze jak wiecej przebywasz na sloncu, w wodzie, jezdzisz na rowerze i zwykle jeszcze mniej to tluszczu troche ubedzie... Jesli jestes dosyc mocno zalany to rob redukcje- nie to sile, ew. masa ale jak pisalem pewnie bedzie ciezko
Pozdro!