Kevin Levrone
Napisano Ponad rok temu
Wzrost: 177 cm
Waga startowa: 110 kg
Waga poza sezonem: 116kg
Zamieszkały: Baltimore, Maryland
Kraj: USA
Kevin Levrone pochodzi ze stany Maryland w USA i jest synem Murzynki i Włocha. Rozpoczął treningi w wieku 14 lat zainspirowany obejrzanym występem Arnolda Schwarceneggera i ćwiczył wraz z braćmi w domowej siłowni.
Początkowo był zafascynowany głównie trójbojem siłowym i brał przykład z najsławniejszych atletów.
Tak jak czyni to wielu innych, ćwiczył głównie na rozwój mięśni tułowia — klatki piersiowej, ramion, grzbietu i barków. Unikał ćwiczeń na mięśnie nóg. Dopiero kiedy zaczął treningi w ośrodku w Baltimore, w którym ćwiczyło wielu znanych zawodników trójboju siłowego, przekonał się do ciężkiej pracy i wszechstronnego rozwoju całego ciała. Podobnie jak trójboiści, preferował duże obciążenia i progresję, a także ćwiczenia podstawowe na duże grupy mięśniowe. Mając znakomite zadatki genetyczne i proporcje kostne Kevin przez 4 lata zrobił olbrzymie postępy, stał się prawdziwym atletą. Cały czas marzył jednak o karierze w trójboju siłowym, a nie w kulturystyce. Dopiero koledzy namówili go do startu w pierwszym konkursie kulturystycznym o tytuł Mr Annapolis. Wygrał go bez trudu, aczkolwiek prawie wcale nie umiał pozować. Następnie przyszły zwycięstwa w kilku konkursach stanowych, co dało mu prawo startu w NPC Junior w 1989 roku. Przegrał tylko z bardziej doświadczonym Paulem Demayo. To zachęciło go do poświęcenia się kulturystyce i specjalistycznego treningu do konkursów.
Sukcesy zaczął odnosić wtedy, gdy zdał sobie sprawę z konieczności wykonywania dużej ilości powtórzeń. Jednocześnie nie zaniechał treningu z dużymi ciężarami. Czasami wykonuje np. wyciskanie leżąc z ciężarem grubo ponad 200 kg - jego rekord w wyciskaniu leżąc to 273 kg.
W 1990 roku Levrone zdobył mistrzostwo stanu Matryland, a w 1991 roku zajął II miejsce na mistrzostwach juniorów Junior Nationals. Już rok póŹniej, w 1992 roku, zajął już II miejsce na Mister Olimpia, dając się wyprzedzić tylko Dorianowi Yatesowi. W 1995 roku również był drugi za Yatesem, a w 2000 roku wyprzedził go jedynie Ronnie Coleman. Również dwa lata póŹniej był drugi, minimalnie przegrywając z Colemanem, a w opinii wielu fachowców przy uczciwym sędziowaniu powinien te zawody wygrać. Kilkakrotnie zajmował też III i IV miejsca na Mister Olimpia.
Kevin Levrone za swoich kulturystycznych idoli uważa Samira Bannouta, Alberta Becklesa i Lee Haneya.
Z tego co wiem obecnie Kevin już nie zajmuje się kulturystyka. Dokładnie nie wiem z jakiego powodu, ale chyba miał jakieś poważniejsze problemy z tricem zerwnie sciegiem czy cus tam i od tej pory zajmuje się fitness-em.
sb.asp.jpeg 9,06 KB 2 Ilość pobrań
Filmik z udziałem kevina
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Kilka fotek mojego mistrza
levron11.jpg 90,18 KB 8 Ilość pobrań
levrnogi.jpg 43,27 KB 11 Ilość pobrań
kevin_levrone.jpg 47,08 KB 10 Ilość pobrań
A tu juz jako fitness
sdddddb.asp.jpeg 36,94 KB 3 Ilość pobrań
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napewno miał lepszą sylwetkę od Roniego.C.
Napisano Ponad rok temu
Prośba do Ex-a Skasuj ten temat bo poco czytac dwa razy to samo.
Napisano Ponad rok temu
Kiedy spojrzysz w oczy pięknej dziewczynie
nie odmowisz mi tych slow, ze jest zycie pozytywne...
Jedyne granice są w Twojej głowie !
Nie potrzebuje plusików, wazne jest to, że mogłem pomóc.