Brzuch a reszta miesni
Napisano Ponad rok temu
Powiem krótką historię w skrócie. Ćwiczyłem na siłowni 10 miesięcy regularnie, przez ostatnie 2 miesiące brałem kreatyne (efekty były bardzo zadowalające), niestety pozniej z innych przyczyn musialem zrobic przerwe 9-10 miesięczną w treningach. Teraz znowu ćwiczę od 2,5 miesiąca, trening wziałem z [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] i zachwalam sobie bo efekty powoli wracają. Problem jest tylko taki, żę jak była ta przerwa to jadłem dalej tyle ile gdy ćwiczyłem no i brzuszek się troszkę zrobił. Wszysko jest dobrze bo teraz gdy trenuje to już doszedłem do rytmu dawnego, ale brzuch nadal jest. Nie wiem jaki trenin zastosować bo ten który mam to jest również na mięśnie brzucha, tyle że chodzi bardziej o redukcję tłuszczu przy równoczesnym zachowaniu i rozwijaniu reszty partii ciała. Czytałem, że przede wszystkim liczy się dieta itd. Koledzy powtarzają mi, że bieganie najlepsze na redukcję i tak też będę robił, ale czy jest jeszcze coś co mogło by jakoś przynieść rezultaty dodając do tego wszystkiego?Kolega twoerdzi, że mógłbym sobie białko brać System Protein 80 z Olimpu. Sam nie wiem, bo każdy mówi swoje opinie a jednak ciężko coś wybrać.
* Trening - chyba że oceniacie go za nie efektywny - jeśli chodzi o brzuch
* dieta - to wsumie troszke kuleje, bo jem w różnych porach (niestety taka praca, inaczej nie da rady)
* suplementy - poki co brak, ale przez miesiąć brałem l-karnitynę i raczej nie zauważyłem zmian
* woda - zazwyczaj pije ok. 1l trenując - pytanie czy pić w trakcie czy tylko po?
Czekam na jakieś rady, oczywiście będę bardzo wdzięczny. Pozdrowienia
Napisano Ponad rok temu
pzdr.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - zapraszam!
Napisano Ponad rok temu
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
waga: 69 kg
obwód pasa/talii: 82 cm
Napisano Ponad rok temu
jezeli bede jezdzil raz w tygodniu na basen to czy cos tej tkanki spale tzn ja nie mam znow duzo ale mysle ze cos jeszcze tam jest! robie a6w i po 17 dniach widze ze troszke miesnie widac ! troszke jezeli bym jej spali to bylo by juz rewlacyjnie a jak dokoncze caly cykl a6w to juz wogole
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Miesnie Ci podczas redukcji nie spadna, ew. otaczająca je tkanka tłuszczowa. Kupujac gainera napewno troche ograniczysz spadki (biceps, klatka, itd.), bo tłuszcz będzie znikał a mięśnie rosły
jakby miesnie na redukcji nie spadaly to po co bylyby nam antykataboliki ? czyli tysiace osob kupujacych bialka,glutaminy,tauryny,hmb, aminokwasy to wydaja kase w błoto bo mowisz ze nic z miesni nie spada ? i zakup gainera na redukcje to rowniez bardzo dobry pomysl gdzie na redukcji przewaza dieta wysokobialkowa wlasnie ze wzgledu na aminokwasy z bialka a nieskoweglowodanowa. ale jesli po gainerze tluszcz znika i rosna miesnie to ja tez to musze wyprobowac
to zalezaloby jak dlugo bys plywal...przynajmniej ponad 40 minut aktywnego wysilku w wodzie ale taki 1 basen to raczej regeneracjajezeli bede jezdzil raz w tygodniu na basen to czy cos tej tkanki spale tzn ja nie mam znow duzo ale mysle ze cos jeszcze tam jest
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
Marko! troche tkanki tłuszczowej zawsze będziesz miał nie ma kogoś takiego co by mial BF 0% basen to raczej do poprawienia kondycji (tylko raz w tygodniu), jak chcesz spalic tłuszcz to raczej tylko aeroby pobiegasz 3 razy w tygodniu i powinno byc good
Joks Mój błąd... miało byc białko zamiast gainera ja teraz biore gainera i mi sie pomylilo... wybaczcie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu