Silownia i sztuka walki dla kobiety
Napisano Ponad rok temu
wiem wiem,temat walkowany juz 1000000 razy,ale prawda jest taka,ze glownie dla...mezczyzn a wydaje mi sie,ze dla kobiety troszenke inny powinnien byc,czy nie? ale do rzeczy mam lat 20,176 wzrostu,o ile pamietam ok.64 kg i chcialabym chodzic na silownie 2 razy w tyg zeby nabrac troszke sily i wytrzymalosc (no i takie tam co sie potrzebuje do sportu walki patrz sila dynamiczna itp.) ,poniewaz planuje za rok,dwa (niestety predzej nie moge) zaczac trenowac jakas sztuke walki...bede wdzieczna za w miare szybka odpowiedz
a i zeby nie bylo-szukalam i na roznych forach i google,ale jak wspomnialam wczesniej dla kobiet pod tym katem nic przydatnego nie znalazlam...
Napisano Ponad rok temu
witam Wszystkich
wiem wiem,temat walkowany juz 1000000 razy,ale prawda jest taka,ze glownie dla...mezczyzn a wydaje mi sie,ze dla kobiety troszenke inny powinnien byc,czy nie? ale do rzeczy mam lat 20,176 wzrostu,o ile pamietam ok.64 kg i chcialabym chodzic na silownie 2 razy w tyg zeby nabrac troszke sily i wytrzymalosc (no i takie tam co sie potrzebuje do sportu walki patrz sila dynamiczna itp.) ,poniewaz planuje za rok,dwa (niestety predzej nie moge) zaczac trenowac jakas sztuke walki...bede wdzieczna za w miare szybka odpowiedz
a i zeby nie bylo-szukalam i na roznych forach i google,ale jak wspomnialam wczesniej dla kobiet pod tym katem nic przydatnego nie znalazlam...
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] polecam art.
Napisano Ponad rok temu
Tu masz przykład takich ćwiczeń(troche hardkorowy)
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
No i oczywiście radze się zaprzyjażnić ze skakanką
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście rozciąganie tylko z początku tak spokojnie.Treningi brzucha w każdy dzień treningowy.
Z siłką to też raczej spokojniej powtórzenia raczej staraj się robić szybciej niżeli wolniej. Po prostu rzeźba musi być
A jaką sztukę walki planujesz zacząć
Napisano Ponad rok temu
dziekuje w ogole wszystkim za odp )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do treningu to zbić na 2 dni go się raczej nie da bo musiała być ćwiczyć 3 partie na każdym treningu a to raczej nie jest wskazane.
Gadałem z kumplem co trenuje taekwondo on najwięcej trenuje na barki i grzbiet...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mogę cię zapewnić że przydaje się w stójce jaki w zwarciu.Nie myślcie sobie że na treningach tylko jest pokazywane kata (chociaż i one mają swoje zastosowanie)
Na moim treningu są pokazane techniki k1 oraz niektóre chwyty stosowane w MMA.
Niech Mac wypowie się na temat karate bo chyba ćwiczył sporo
Napisano Ponad rok temu
ja sie tam nie znam,ale wydaje mi sie,ze cos w tym jest,ze jedna sztuka walki bardziej sie przydaje np. do samoobrony niz inna...bo z tego co wiem capoeira chyba jednak mniej akurat do tego celu jest...
Napisano Ponad rok temu
Zawsze się tak mówi Ja już tak planuje od ładnych paru latponiewaz planuje za rok,dwa (niestety predzej nie moge) zaczac trenowac jakas sztuke walki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak ktoś to lubi i chce, to napewno będzie ćwiczył
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
następnym razem będę bardziej motywującyPomarańczowy nie zniechęcaj ty cholero
Jak ktoś to lubi i chce, to napewno będzie ćwiczył
Napisano Ponad rok temu
Miałem na myśli że będziesz tak odkładac zapis na jakąs sztukę walki z roku na rok aż w koncu Ci przejdziejak to? masz na mysli po kilku latach treningu mi przejdzie ? a to niby dlaczego?
Ale dobra nie ważne, miałem byc motywujący, więc życzę Ci powodzenia i sukcesów