Silownia i sztuka walki dla kobiety
Napisano Ponad rok temu
wiem wiem,temat walkowany juz 1000000 razy,ale prawda jest taka,ze glownie dla...mezczyzn a wydaje mi sie,ze dla kobiety troszenke inny powinnien byc,czy nie? ale do rzeczy mam lat 20,176 wzrostu,o ile pamietam ok.64 kg i chcialabym chodzic na silownie 2 razy w tyg zeby nabrac troszke sily i wytrzymalosc (no i takie tam co sie potrzebuje do sportu walki patrz sila dynamiczna itp.) ,poniewaz planuje za rok,dwa (niestety predzej nie moge) zaczac trenowac jakas sztuke walki...bede wdzieczna za w miare szybka odpowiedz
a i zeby nie bylo-szukalam i na roznych forach i google,ale jak wspomnialam wczesniej dla kobiet pod tym katem nic przydatnego nie znalazlam...
Napisano Ponad rok temu
sombrero, dnia 19.10.2008 - 01:58 , napisał:
witam Wszystkich
wiem wiem,temat walkowany juz 1000000 razy,ale prawda jest taka,ze glownie dla...mezczyzn a wydaje mi sie,ze dla kobiety troszenke inny powinnien byc,czy nie? ale do rzeczy mam lat 20,176 wzrostu,o ile pamietam ok.64 kg i chcialabym chodzic na silownie 2 razy w tyg zeby nabrac troszke sily i wytrzymalosc (no i takie tam co sie potrzebuje do sportu walki patrz sila dynamiczna itp.) ,poniewaz planuje za rok,dwa (niestety predzej nie moge) zaczac trenowac jakas sztuke walki...bede wdzieczna za w miare szybka odpowiedz
a i zeby nie bylo-szukalam i na roznych forach i google,ale jak wspomnialam wczesniej dla kobiet pod tym katem nic przydatnego nie znalazlam...
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] polecam art.
Napisano Ponad rok temu
Tu masz przykład takich ćwiczeń(troche hardkorowy)
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
No i oczywiście radze się zaprzyjażnić ze skakanką
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście rozciąganie tylko z początku tak spokojnie.Treningi brzucha w każdy dzień treningowy.
Z siłką to też raczej spokojniej powtórzenia raczej staraj się robić szybciej niżeli wolniej. Po prostu rzeźba musi być
A jaką sztukę walki planujesz zacząć
Napisano Ponad rok temu
dziekuje w ogole wszystkim za odp )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do treningu to zbić na 2 dni go się raczej nie da bo musiała być ćwiczyć 3 partie na każdym treningu a to raczej nie jest wskazane.
Gadałem z kumplem co trenuje taekwondo on najwięcej trenuje na barki i grzbiet...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mogę cię zapewnić że przydaje się w stójce jaki w zwarciu.Nie myślcie sobie że na treningach tylko jest pokazywane kata (chociaż i one mają swoje zastosowanie)
Na moim treningu są pokazane techniki k1 oraz niektóre chwyty stosowane w MMA.
Niech Mac wypowie się na temat karate bo chyba ćwiczył sporo
Napisano Ponad rok temu
ja sie tam nie znam,ale wydaje mi sie,ze cos w tym jest,ze jedna sztuka walki bardziej sie przydaje np. do samoobrony niz inna...bo z tego co wiem capoeira chyba jednak mniej akurat do tego celu jest...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak ktoś to lubi i chce, to napewno będzie ćwiczył
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
sombrero, dnia 19.10.2008 - 21:46 , napisał:
Miałem na myśli że będziesz tak odkładac zapis na jakąs sztukę walki z roku na rok aż w koncu Ci przejdziejak to? masz na mysli po kilku latach treningu mi przejdzie ? a to niby dlaczego?
Ale dobra nie ważne, miałem byc motywujący, więc życzę Ci powodzenia i sukcesów