Opisze Wam jak to wszystko wyglądało:
Jade sobie autkiem i nagle jakiś rozpedzony Peugot 206 otarł się o mój prawy bok auta, koleś sie zatrzymał ja oczywiście też i wyszedłem z samochodu, od strony pasażera wyszła jakaś rozwścieczona laska (na oko 26-28lat) i zaczęła po mnie wżeszczeć, że co ja sobie wyobrażam, że jak mam BMW to mi wszystko wolno... Po chwili z samochodu wysiadł kierowca też na oko 26-28 lat, ta babka zaczęła sie drzeć, że to moja wina i, że dzwoni na policje, no to ja do niej, że niech dzwoni (dodam, że koleś jechał służbowym autem).
Przyjechała policja, podszedł do mnie pies i zaczyna wypytywać, no to ja mu: panie władzo jechałem sobie i przedemną się zatrzymał autobus bo czekał na skręt w lewo, po chwili zaczoł skręcać i ja chcąc go troszke ominąć spojrzałem w prawe lusterko (oczywiście nikogo w nim niezauwarzyłem) wrzuciłem bieg i ruszyłem no i nagle ten pan otarł się o moje auto.
Pies podszedł do tego kolesia i zaczyna wypytywać (wtedy miałem największą śmieche), przedstawie Wam dialog:
Gość: Panie władzo ten pan twierdzi ze jest moja wina
Policjant: Po co nas tu wezwałeś do takiej błachostki???
Gość: Żebyście ustalili kto jest winien
Policjant: Nie dociera to do ciebie, że daje ci szanse i zebyś odjechał?
Gość: Jaką szanse
Policjant: Co ja mam cię k.u.r.w.a przepisów uczyć
Gość: Ale o co chodzi?
Policjant: To ja ci powiem k.u.r.w.a o co, 100 metrów wcześniej jest znak "zakaz wyprzedzania", wyprzedziłeś na lini ciągłej, wyprzedziłeś od prawej strony, przekroczyłeś predkość... Za te 4 wykroczenia mam ci zabrać prawko? Wieć pakuj sie do samochodu i s.p.i.e.r.d.a.l.a.j sdąd i ja nic nie widziałem i uzgodnijcie to razem.
Gość: Ale to samochód służbowy i ja musze mieć na piście wine
Policjant: (już w.k.u.r.w.i.o.n.y na maxa) to pakuj się k.u.r.w.a do radiowozu i ja cii napisze kto jest winny.
Mnie też wzieli do radiolki oczywiście dmuchanie w balon ja 0, on 0.
I w samochodzie gliniarz pisze coś tam i daje mu jakąś kartke i mówi: Tak chciałeś mieć na piśmie sprawce wypadku to masz Wyprzedzanie na zakazie, Wyprzedzanie na lini ciągłej, wyprzedzanie po prawej stronie jednopasmowej jezdni, przekroczenie prędkości...... Razem 1200zł i 10pkt karnych
Ja już taka polewka w radiowozie
Koles wychodzi taki wkurwiony, a ja do niego i co frajerze, za te 1200zł mandatu byśmy te auta wyremontowali i nikt by nie wiedział, a tak jeszcze nie wiadomo czy Cię z roboty nie w.y.j.e.b.i.ą
Teraz taki rysunek jak to wyglądało hehhe