Skocz do zawartości

Zdjęcie

13 lat - 2 metry wzrostu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

BODYGUARD
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 7885 postów
1
Neutralna
  • Zainteresowania:Motoryzacja, kompy,sztuki walki, sex, kobitki, książki fantasy,muza techno

Napisano Ponad rok temu

13 lat - 2 metry wzrostu
A nudziło mi sie :P

Dominik Kaczmarek jest najwyższym 13-latkiem i jednym z najwyższych mieszkańców Łodzi. Właśnie przekroczył 2 metry i ciągle rośnie. Nosi buty numer 51,5!.

Jego ojciec miał 190 cm i to po nim chłopiec odziedziczył wysoki wzrost, pisze "Express Ilustrowany". Gdy Dominik Kaczmarek pokazuje w tramwaju ulgowy bilet i szkolną legitymację, kontrolerzy traktują go jak oszusta i żądają dowodu osobistego. Nie chcą uwierzyć, że mając 13 lat można mieć dwa metry wzrostu i nosić buty numer 51,5.

- Zawsze byłem najwyższy w klasie - mówi Dominik. - Gdy szedłem do Pierwszej Komunii Świętej, miałem ponad 170 cm wzrostu i 41 numer buta.- Wyglądałem wśród dzieci dziwnie. Śmiały się ze mnie, że jestem wielkolud. Teraz koledzy mi zazdroszczą, bo gram w koszykówkę w drużynie ŁKS. Chciałbym mieć 2,5 m wzrostu i być świetnym koszykarzem. To jest moje wielkie marzenie.

Dominik Kaczmarek chodzi do 46. Gimnazjum na Górnej. Mieszka z babcią i siostrą Emilią w kamienicy na Widzewie. Śpi pod dwiema zszytymi kołdrami, a i tak nogi wystają mu 30 cm poza łóżko. Ma kłopoty z dopasowaniem ubrań. W domu się nie przelewa.

- Z trudem sobie radzimy - mówi 20-letnia Emilia Kaczmarek, która opiekuje się bratem. - Niełatwo zaspokoić wilczy apetyt Dominika. Potrafi zjeść na raz 3 litry zupy, a na śniadanie bochenek chleba. Mimo to waży tylko 86 kg.

Lekarze twierdzą, że rozwija się prawidłowo. - O wzroście człowieka decydują czynniki genetyczne i środowiskowe (warunki życia i odżywiania) - mówi prof. Jerzy Stańczyk, pediatra z Uniwersytetu Medycznego w Łodzi. - Dziecko rośnie do 18. roku życia. Szybki wzrost spowodowany jest zwiększonym wydzielaniem hormonu wzrostu. Jaki będzie ostateczny wzrost, można prognozować na podstawie oceny uwapnienia kości śródręcza, wzrostu rodziców i aktualnego wzrostu dziecka. Blisko 5 proc. populacji mierzy ponad 190 cm.
  • 0

tigre0070
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2006 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Siłownia,Suple,MMA,SAA,GSM...no i moja Pani :-)

Napisano Ponad rok temu

Re: 13 lat - 2 metry wzrostu
łojezuuuu....przecież taki wzrost to może być też przeszkoda...np.kolo na Ukrainie jest bardzo wysoki (ponad 2m) i ma jakieś dziwne choroby...
  • 0

Joks
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 6459 postów
16
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

masakra...sam jestem wysoki wiec dobrze pamietam jak to bylo gdy bylo sie wyzszym od znajomych o kilka cm, cale szczescie ze przestalem juz rosnac bo niechcialbym miec ponad 2 m, ciezko w ogule znalezc panne ktora ma okolo 175 cm bo wtedy wyglada to jakos wizualnie zycze chlopakowi powodzenia w zyciu
  • 0

...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru  :P]=+-:::...

Luuzak14
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1403 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Kulturystyka oraz wszystkie sporty walki

Napisano Ponad rok temu

Tragedia. Tylko wspułczuć. Taki wzrost ma swoje zalety ale i wady których jest jednak więcej niż zalet :]
  • 0
To Be Kur*a Or Not To Be

słaby
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1728 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Kumpel ma 16 lat 205-210cm wzrostu WAGA:69KG, ten to wymiata!!!!!!Ale ten koleś opisywany tutaj ma sie chyba spoks, nie ma jakiejś dużej niedowagi czy coś...
  • 0
Trening jest niczym, wola jest wszystkim

dawid1920
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2884 postów
1
Neutralna
  • Zainteresowania:kultuRystyka trojboj SAA

Napisano Ponad rok temu

Nosi buty numer 51,5!.

wspólczuje mu

Moze kiedyś wykorzysta swój wzrost i zrobi kariere, w innym wypadku będzie miał ciężkie życie, bo jeszcze rośnie :]
  • 0
Ciągu mistrz i przykucania.
Brzuch ma w dwudziestu pięciu minach.
Biją mu brawo, on się kłania
na odpowiednich witaminach.

Peet
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 664 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

jezeli lekarze mowia ze sie dobrze rozwija to znaczy ze tak jest a nie piszecie ze kaleka moim zdaniem ma poprostu zajebiste predyspozycje na koszykarza czy siatkarza :)
  • 0
What is defeat? Nothing, but education, nothing, but the first step to something better.

Joks
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 6459 postów
16
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

pit999, tylko ze do koszykowki czy siatkowki trzeba miec tez talent i serce a nie wzrost i biegac bezwladnie,psoc akcje i niemoc trafic z pod kosza,wiele razy widzialem grajac jak wyzsi odemnie byli wystawiani w pierwszej piatce tylko poto zeby pilke zbierac bo nic wiecej nie potrafili a i to im przychodzilo z trudem jak sie dobrze zastawilo :)
  • 0

...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru  :P]=+-:::...

skiera
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1063 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Mimo to waży tylko 86 kg.

Kupcie mu gainera! :P

Joks, zgadzam sie z Toba, ale to mozna wycwiczyc, a wzrostu na treningach nie poprawisz...
  • 0
"Bycie Animal to nie tylko 120 kg mięsa i siła konia! To motywacja do tego, aby w życiu zawsze umieć wstać jak upadniesz..."

słaby
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1728 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ja już bym wolał być mały....W czym on chodzi!!!Te buty to chyba płetwy :hyhy:
  • 0
Trening jest niczym, wola jest wszystkim

NIKITA
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 75 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Mój siostrzeniec ma 13 lat i jest nejwyższy w klasie w wśród bliskiej rodziny, a ma tylko 180cm :) Wspólczuje tamtemu!
  • 0
Nikita :-)