Kilka pytań i plan...
Guest_czlonek_*
Napisano Ponad rok temu
1. czy po treningu ogolnorozwojowym moge zaczac robic trening na sile???przeczytalem kilka wypowiedzi, aby pierwsze zabrac sie za mase...jednak to nie jest priorytetem moich cwiczen
2. piszecie ze przy treningu na mase sila rowniez rosnie... a gdy zaczalby, trenowac sile to przeciez na pewno masa tez troszke by poszla????
3. czy mozna robic plan na sile i wykonywac np 5 seri po szec powtorzen , bez progresji schodzacej w doł?????tylko po prostu zwiekaszac ilosc serii gdy ciezar stanie sie lekki...
4. czy przy treningu HST progresja moze wygladac w ten sposob ze nie bedziemy zwiekaszac obciazenia co trening tylko przykladowo na klatke wyciskamy 60 kg 15 razy to pierwszy tydzien cwiczymy 50-55 a drugi juz 60. Mozna tak trenowac czy wtedy ten trening nie ma juz sensu???
5. oto pierwszy plan jaki postanowilem ulozyc dla siebie. jeszcze nie wiem czy bede nim ciwczyl to zalezy od odpowiedzi na powyzsze pytania;) Jednak prosze o komantarze i korekty!!!
Cwiczenia sa dobierane pod sprzet ktory posiadam czyli: laweczke prosta, 2X sztangileki i sztanga z obciazeniem...wczesniej jak juz wspomnialem robilem 4 miesiace ogolnorozwojowke jednak w ostatnim miesiacu ograniczlem ilosc powtorzen do 6 i jestem zadowolony z efektow dlatego chcialbym robic sile;)Mam 18 lat, waze 70 kg przy 177 wzrostu...bralem sobie HMB dla szybszej regeneracji bo jeszcze trenuje inny sport, ale to nie wazne;)
Klatka + triceps
- WYCISKANIE SZTANGI W LEŻENIU NA ŁAWCE POZIOMEJ
- WYCISKANIE SZTANGIELEK W LEŻENIU NA ŁAWCE POZIOMEJ
- ROZPIĘTKI ZE SZTANGIELKAMI W LEŻENIU NA ŁAWCE POZIOMEJ
- PRZENOSZENIE WYPROSTOWANYCH RAMION ZA GLOWE I W PION
- WYCISKANIE „FRANCUSKIE”SZTANGI W SIADZIE
- WYCISKANIE “FRANCUSKIE” JEDNORĄCZ SZTANGIELKI W SIADZIE
- PROSTOWNIE RAMIENIA ZE SZTANGIELKĄ W OPADZIE TUŁOWIA
Grzbiet + biceps
- PODCIĄGANIE SZTANGI W OPADZIE(WIOSŁOWANIE)
- PODCIĄGANIE SZTANGI WZDŁUŻ TUŁOWIA
- WZNOSY BARKÓW ”SZRUGSY”
- UGINANIE RAMION ZE SZTANGĄ STOJAC PODCHWYTEM
- UGINANIE RAMION ZE SZTANGIELKAMI STOJĄC PODCHWYTEM(Z „SUPINACJĄ” NADGARSTKA)
- UGINANIE NADGARSTKÓW PODCHWYTEM W SIADZIE
- UGINANIE NADGARSTKÓW NACHWYTEM W SIADZIE
Naramienne + nogi
- WYCISKANIE SZTANGI SPRZED GŁOWY
- WYCISKANIE SZTANGI ZZA GŁOWY
- UNOSZENIE RAMION W PRZÓD ZE SZTANGĄ
- WYCISKANIE SZTANGIELEK
- PRZYSIADY ZE SZTANGĄ NA BARKACH
- PRZYSIADY ZE SZTANGĄ TRZYMANĄ Z PRZODU
- WSPIECIA NA PALCE W STANIU
Z gory dzieki za pomoc!!!!
Napisano Ponad rok temu
do treningu typowo silowego trzeba miec odpowiedni starz ( wedlug mnie kolo 1,5 roku) ty go nie ebdziesz mial po ogolnorozwojowce1. czy po treningu ogolnorozwojowym moge zaczac robic trening na sile???przeczytalem kilka wypowiedzi, aby pierwsze zabrac sie za mase...jednak to nie jest priorytetem moich cwiczen
nie robilem nigdy treningu na sile wiec sie nie ebde wypowiadal a niechce muwic jak to bylo u innych2. piszecie ze przy treningu na mase sila rowniez rosnie... a gdy zaczalby, trenowac sile to przeciez na pewno masa tez troszke by poszla????
ale wlasnie progresja od tego jest by dawac maksymalny wysilek , dzieki czemu sila idzie w gore , wydaje mi sie ze leprzym wyjsciem jest dokladanie ciezaru a nie serii3. czy mozna robic plan na sile i wykonywac np 5 seri po szec powtorzen , bez progresji schodzacej w doł?????tylko po prostu zwiekaszac ilosc serii gdy ciezar stanie sie lekki...
4. czy przy treningu HST progresja moze wygladac w ten sposob ze nie bedziemy zwiekaszac obciazenia co trening tylko przykladowo na klatke wyciskamy 60 kg 15 razy to pierwszy tydzien cwiczymy 50-55 a drugi juz 60. Mozna tak trenowac czy wtedy ten trening nie ma juz sensu???
progresje zwiekszasz o 5-10% jak nie co jeden trening to co 2
co do planu to nie wiem po ile serii robisz , kiedy jaki dzien robisz, ile powtorzen w kazdej serii
Guest_czlonek_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
WYCISKANIE SZTANGI W LEŻENIU NA ŁAWCE POZIOMEJ
- WYCISKANIE SZTANGIELEK W LEŻENIU NA ŁAWCE POZIOMEJ
- ROZPIĘTKI ZE SZTANGIELKAMI W LEŻENIU NA ŁAWCE POZIOMEJ
- PRZENOSZENIE WYPROSTOWANYCH RAMION ZA GLOWE I W PION
wywal ostatnie cwiczenie i rob po 4 serie wszystkiego , a no i wedlug mnie nie ma sensu robic rozpietki z tak mala liczba powtorzen
- WYCISKANIE „FRANCUSKIE”SZTANGI W SIADZIE
- WYCISKANIE “FRANCUSKIE” JEDNORĄCZ SZTANGIELKI W SIADZIE
- PROSTOWNIE RAMIENIA ZE SZTANGIELKĄ W OPADZIE TUŁOWIA
wszystkiego dja po 3 serie
PODCIĄGANIE SZTANGI W OPADZIE(WIOSŁOWANIE)
- PODCIĄGANIE SZTANGI WZDŁUŻ TUŁOWIA
- WZNOSY BARKÓW ”SZRUGSY”
szrugsy do barkow bym dal a tutaj zamiast nich martwy ciag i kazdego cwiczenia po 4 serie
UGINANIE RAMION ZE SZTANGĄ STOJAC PODCHWYTEM
- UGINANIE RAMION ZE SZTANGIELKAMI STOJĄC PODCHWYTEM(Z „SUPINACJĄ” NADGARSTKA)
- UGINANIE NADGARSTKÓW PODCHWYTEM W SIADZIE
- UGINANIE NADGARSTKÓW NACHWYTEM W SIADZIE
2 cwiczenia po 4 serie badz 3 cwizcenia po 3 serie
3 cwizcenia po 4 serie badz 4 cwizcenia po 3 serie i nie masz nic na tyl barkow- WYCISKANIE SZTANGI SPRZED GŁOWY
- WYCISKANIE SZTANGI ZZA GŁOWY
- UNOSZENIE RAMION W PRZÓD ZE SZTANGĄ
- WYCISKANIE SZTANGIELEK
daj cos na dwuglowe ud i jedno ciwczenie jesczce na lydkiPRZYSIADY ZE SZTANGĄ NA BARKACH
- PRZYSIADY ZE SZTANGĄ TRZYMANĄ Z PRZODU
- WSPIECIA NA PALCE W STANIU
takie wskazowki odemnie
Guest_czlonek_*
Napisano Ponad rok temu
strasznie ciezko znalezc na nogi jakies odpowiednie cwiczenia...dodam na lydki jeszcze WSPIĘCIA NA PALCE W SIADZIE albo ODWROTNE WSPIĘCIA W STANIU a na te dwuglowe ud to cos nic nie moge znalezc...;)moze masz jakies propozycje?
Napisano Ponad rok temu