Skocz do zawartości


Zdjęcie

ryż


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

olin3k
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 364 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Lokalizacja:Jelenia Góra
  • Zainteresowania:komputery, kulturystyka, samochody, dziewczyny

Napisano Ponad rok temu

ryż
Ostatnio czytałem że taki zwykły biały ryż nie jest najlepszy, gdyż zawiera duzo prostych węglowodanów i od niego można obratać tłuszczem....czytałe że powinno się jeść ryż ciemny i kasze gryczaną.

Jakie jest wasze zdanie na temat tego białego ryżu?
  • 0
koks do koksa:
- co robisz w sylwestra?
- plecy i barki :D

Cavalier
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2540 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Zainteresowania:kulturystyka:), panienki, auta, imprezy

Napisano Ponad rok temu

Re: ryż
czy nabierzesz tluszczu to zalezy od metabolizmu i diety calej :) ale ciemny ryz jest lepszy
  • 0
Be free.

monika1418048753
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 68 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Lokalizacja:wołomin
  • Zainteresowania:sport, kulturystyka

Napisano Ponad rok temu

Re: ryż
Ja też myślę że ciemny ryż jest lepszy niż biały. Węgle z bialego ryżu szybciej przedostaja się do krwi i podnosi sie poziom insuliny. W ostateczności biały ryż można stosować po treningu gdy wskazane jest podniesienie poziomu insuliny i zależy nam na szybkim transporcie składników odżywczych. Mimo to ja po treningu nie stosuję białego ryżu tylko ciemny (paraboiled lub basmatti) a do tego szybko przyswajalne węgle w formie owoców (oczywiście wszystko we właściwych ilościach). Do tego odpowiednia ilość białka w formie piersi z kurczaka. Myślę że ten sposób jest dobry - u mnie się sprawdził. Do pozostałych posiłków polecam zdecydowanie ryż brązowy.
Pozdrawiam
  • 0

WIZARD1418048742
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1745 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Lokalizacja:Girona/Warszawa
  • Zainteresowania:dietetyka, żywienie, języki obce, samochody, SW

Napisano Ponad rok temu

Re: ryż
ale ryż nie ma ww prostych, tylko skobie czyli ww złożone. nie wiem jednak dlaczego pomimo tego ma i tak dosyś wysoki IG, w sumie to wogóle nie widze żadnej zależnośći pomiędzy budową weglą a jego IG i nierozumiem tego. w przypadku skrobi wysokie IG może być spowodowane wiązaniami 1,4-glikozydowym, które moze są nietrwałe( ale nie wiem to są tylko moje dywagacje) Jak zajebiście napisze egzamin z chemii 30 czerwca i dostane sie na dietetyke to obiecuje że to wszystkim jakoś wyjaśnie ;-)
  • 0



Podobne tematy Zwiń

  Temat Forum Autor Podsumowanie Ostatni post

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne
 

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024