Potrzebna pomoc
Napisano Ponad rok temu
Teraz chciałem już z dietą popracować nad masą i po przejrzeniu postów myśle że dobra dla mnie jest dieta nr3 ale mam pytania do ekspertów :
1-Czy należy coś w niej zmienić uwzgledniając dane które podałem
2-Czym można zastąpić mleko(jest to jedna z niewielu rzeczy których nie znosze - a wiec jakby mógł wyglądać ten pierwszy posiłek?
3-Czym można zastąpic mintaja i makaron(cały ten posiłek 3ci z diety nr 3 bo on wypada tak ze ja jestem w szkole i trudno zabrac takie danie ze soba
4-Czy sugerowaną odżywke typu Carbo może zastąpić Top Mass(bo akurat go mam)
5-Podobnie czy odżywką wysokobiałkową może być Top Mass, czy w obu przypadkach lepiej jest stosować stricte odżywki zalecane?
6-Jakie ewentulanie inne suplementy są potrzebne(oprócz vitamin) czy np.tauryna,glutamina?
7-Czy można zamieniać podane w diecie produkty na inne z założeniem że bedą miały zbliżone wartości białek/ww itd
8-Jaka jest średnia wartość ww/białek itd w tej diecie jaka powinna być dziennie przyjmowana(pytam bo wiadomo ze czasem zje się więcej czasem mniej wiec chciałbym znać margines aby nie przesadzić w żadną strone)
9-Jesli ktoś miałby czas i mógł mi rozpisać diete tak bardziej przystosowanś do warunków szkolnych tzn propozycje posiłków ktore można zabrać ze soa do szkoły(wcześniej przygotowanych a których nie trzeba podgrzewać) bo zajęcia mam tak miedzy 12 a 17ta
10-Czy w dni nietreningowe "odpadają" posiłki potreningowe(no i odżywki)?
Edit :
Zapomniałem dodać że trening robie 3 razy w tygodniu(życie studenta nie pozwala na wiecej po okolo 1,5h(intensywne)
Z góry dziekuje za porady
Napisano Ponad rok temu
2 proponuje ser z płatkami, da sie zjesc
3 moze byc chleb i szproty, tunczyk(tylko otwórz w domu), albo poprostu chleb z szynką
4 mozna tylko dawke daj 50-70g ale na wodzie
5 no tutaj juz jest wiekszy problem, mozesz sprobowac brac na noc, jak mowisz ze masz szybki metabolizm, lecz jezeli bedziesz widział ze przybywa Ci tłuszczu to zmien to na zwykły posiłek bogaty w białko(np sam tunczyk)
6 jezeli cwiczysz 1,5 roku to mozesz wziac kreatyne
7 oczywiscie
8 pod dieta masz podane wartosci odzywcze które są odpowiednie dla osób w tej wadze
9 rózne mogą być, podam kilka przyładów: chleb z szynką, chleb z serem(biały lub zółty), odżywka, chleb z rybami, baton wysokoenrgetyczny i zarazem wysokobiałkow(u nas dostępne są z treca, a pewnie niedlugo beda takze olimpa)
10 nic nie odpada tylko poprostu troche inaczej w czasie to rozmiesc , odzywki tez bierz , ale tylko miedzy posilkami 1-2 dawki
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Zastanawiałem się czy warto zainwestować w HMB, ale chyba nie, a przynajmniej tak mi sie wydaje po lekturze postów.Natomiast może Aminokwasy? Na kreatyne na razie sie nie zdecyduje bo chce zobaczyć co da dieta+nowy trening+odżywki
Napisano Ponad rok temu
nakłaniam do kreatyny naprawde warto spróbowac
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1-Czy lepiej kupić Carbo czy zamiast niego Mass Xxl(który tak jest tutaj chwalony
2-Czy jeśli kupiłbym Mass'a Xxl(zakładając żę bedzie on lepszy) to nadal jest sens kupowania tego białka?
3-Kiedy jest polecany Mass Xxl(uzupełnienie diety/posiłek/???, tak pytam bo nie moge dojść jego stosowania, bo pojawia się on w postach w różnych konfiguracjach u roznych osób a nikt nie wspomina w dietach o carbo czy odżywce białkowej) /na marginesie chyba przydałby sie faktycznie oddzielny post o tym....
4-Czy proponowane białko Biogenixa mogło by być?(a jeśli nie to jakie byłoby dobre no i ile?Chyba 1000g wystarczy skoro właściwie potrzeba go 35g z odżywki.A może jest już ona zbędna?)
Sorry że zawracam głowe znowu i z ógry dzienx za odpowiedzi :-)