Białko!!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
firma jak firma np czy mozesz porównac Nike Adidas czy reebook i powiedziec która najlepsza? Każdy ma swoje zdanie.
A co do białek to najlepiej kupić białko serwatkowe
Brzuch ma w dwudziestu pięciu minach.
Biją mu brawo, on się kłania
na odpowiednich witaminach.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to wtedy odpowiedz bedzie jasna
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[ Dodano: 02-02-2005, 8:15 ]
Doradźcie mi. Mam 16 lat 183 wz i 69 kg. Mam szerokie biodra i to jest moim problemem. Pare miechów temu ważyłem 73 i wszystko co zjadałem szło mi w uda-miałem uda jak kumpel który waży 120kg-to przez te nie ludzkie szerokie biodra, a na brzuchu prawie wogóle tłuszczu. Pomyślcie sobie jak to wygląda uda w nienormalnie grube a brzuch chudy. Teraz schudłem, już prawie nie mam cellulitu na nogach, ale nadal mam je jak 100 kg koleś a brzuch chudziutki a ręce jak zapałki. Cały czas mniej jem 3 posiłki dziennie bo boje się, że jak zacznę normalnie jeść to mnie znowu strasznie wywali w uda-to takie informacje o mnie. Chciałem was zapytać, mianowicie od marca chcę zacząć cykl na mase ale mam bardzo duże obawy, że jak zaczne diete na mase to wszystko mi pójdzie w uda a nie w mięśnie. Jak już mam te w holere spasione uda to przynajmniej na rękach przydały by się jakieś mięśnie, a nie jak zapałki - odrazu by to lepiej wyglądało. Doradźcie mi ( głównie specjaliści ) jaką dietę na mase mięśniową (wyłącznie) mam stosować i jaki trening i czy wogóle się opłaca to wszystko robić :-( . Wiedzcie strasznie do dupy się z tym czuje i chce to zmienić, ale czy to będzie możliwe. Jak możecie to odpowiedzcie!!
z Góry Dzięki:)
Napisano Ponad rok temu
zrzucenie masy tłuszczowej z ud nie jest u mezczyzn (z reguły) zbyt trudne gdyz maja tam w wiekszosci rozmieszczone receptrory beta adrenergiczne(zazwyczaj gorzej z klatka i brzuchem). Jezeli bys spalał tluszcz dobrym wyjsciem byłaby aktywacja B-agonistów. Najlepszym wyjsciem w Twoim wieku wydawałoby sie green tea. Katechiny w nim zawarte blokują specyficzny enzym(O-metylotransferaza katecholaminowa) który odpowiada za reduckje katecholamin(czyli nam głownie chodzi o adrenaline i noradrenaline). Gdy ten enzym ulegnie zablokowaniu wydłuzy sie czas półtrwania pożadanych hormonów, które przyspiesza metabolzim(tutaj bedzie dochodziło do obnizenia poziomu insuliny, a co za tym nasili sie proces lipolizy(rozpadu tłuszczów ustrojowych). O aldolazie juz nie bede wspominał
Nastepna przydatna odzywka bedzie białko podwyzszenie poziomu tego skladnika pokarmowego w diecie przyspieszy takze metabolizm(na drodze konwersji T4 do T3) oraz bedzie działac antykatabolicznie(chronic Twoje miesnie)
Oczywiscie zakupienie preparatu witaminowo-mineralnego bedzie szczegolnie konieczne, gdyz z diety raczej nei dostarczysz wszelkich potrzebnych witamin.
Pozdr.
Napisano Ponad rok temu