Napisano Ponad rok temu
Re: POmozcie mam 16 lat i waze 52kg :( !!!!!
Cikut zadal pytanie co wybraći czy warto wogóle brać-i wydaje mi się,że nie uzyskał odpowiedzi konkretnej więc pisze:basen jak najbardziej!ale Twoje słowa"Na silownie nie chodze bo jagbym podniusl sztannge to by Mnie chyba zlamal !" są nieporozumieniem-jeśli nie chcesz być "tyczką" to musisz wywalić z głowy takie myślenie-każdy przychodzi do siłowni by być "mocniejszy",a Twoje podejście nie wróży Ci zmiany Twego stanu.Suplementy są pomocne w rozbudowie masy mięśniowej,ale bez aktywności fizycznej,która wywoła skutki anaboliczne w Twoim organizmie nie licz na przyrost masy-wiec suple ktore zjesz nie trenujac beda tylko slodkim deserem:)Dieta to podstawa-fakt,ale jesli nie masz czasu jesc wg konkretnych zalozen to duzo plywajac mozesz zaczac chudnac:)wiec suplement ktory uzupelni Ci braki kaloryczne diety(typu gainer)jest wskazany-a sciskajac to co napisalem do 2zdan-to zacznij trenowac na silowni!nadal trenuj na basenie!czytaj forum i zdobywaj wiedze(trening-dieta!!-suple)a suplementy kupuj jesli masz na to chec i kase!pozdro
[ Dodano: Wto 14 Gru, 2004 ]
PS:jeszcze rok badz 2 i naturalnie zaczniesz nabierac masy-taki wiek-rosniesz w gore,a nie objetosciowo-marne pocieszenie,ale trzeba to "przetrenować"Mam tylko uwage co do wybory siłki(jesli sie zdecydujesz:)Szukaj takiej w ktorej jest instruktor-bo o kontuzje bardzo latwo-a szczegolnie w fazie wzrostu-wiele ćwiczen musisz opanowac w wersji "nienaganna technika"aby sobie krzywdy nie zrobic.jeszcze raz pozdrawiam