Brać czy nie brać? - oto jest pytanie!
Napisano Ponad rok temu
Otóż niespełna 2-3 tygodnie temu byłem przekonany na 90%, żeby sięgnąć po środki anaboliczne.
4 miesięczna przerwa w treningach i praca (wymagająca wiele wysiłku - akwizycja, w ciągłym ruchu...). Spowodowały ogromny spadek formy (siła o 30kg), masa o 3-4kg, ale obwody strasznie - sama łapka spadła o ok 3-4cm...
Załamanie z tego powodu było bardzo bliskie.
Ciągle na myśl przychodziło mi jedno pytanie: ,,brać czy nie brać?"
Nie obchodziły mnie tak bardzo skutki uboczne, liczyło się tylko to, że wróci forma (przeskocze ją) i siła (którą też przeskoczyłbym).
Jedyny aspekt, który mnie troszkę zrażał od brania ---> podwyższa poziom agresywności.
Z czym mam problemy (przyznaję się bez bicia). Jestem bardzo porywczy i agresywny, ucierpiało na tym moje otoczenie. Jednak to inna historia.
Ciągła myśl "brać nie brać?" - przeradzała się w obsesje. Rozmowy z dziewczyną/przyjaciółką i kumplem (Magik_xx) sprawiły, że przejrzałem na oczy i odpuściłem sobie pomysł z braniem.
Było to bardzo dobre podejście, zaoszczędziłem pieniedzy, zdrowia - swojego i bliskich, oraz pewne kontakty się utrzymały.
Ostatnio mój dobry znajomy (Magik_xx) też chciał sięgnąć po SAA, przez 3 dni nie było chwili kiedy o tym nie myślał. Jego siła spadła... nie mógł wycisnąć tyle co kiedyś brał (120kg). Siłownia śniła mu się po nocach...
Postawił sobie taki cel: "w piątek biore te 120kg, albo nie będę już trenował" - czyli własnymi siłami, albo w ogóle.
I co się okazało wycisnął swój max - 120kg. I trenuje nadal - bez dopalaczy.
Wniosek taki z tego - lepiej dojść do czegoś własnymi siłami, niż truć się środkami...
SYSTEMATYCZNOŚĆ - to klucz do sukcesu. Zarówno w treningach jak i w diecie.
Napisano Ponad rok temu
Nawet gdyby mnie atakowało miliony ludzi to ja nadal będę trwał przy swoim i udeżał z podwójną siłą
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu