Zareklamuje rzecz jasna będe dzwonił w poniedziałek kiedy moge podjechac żeby poprawili.
Samodzielna naprawa samochodu - porady
Napisano Ponad rok temu
Wymieniłem równiez tarcze i klocki z tyłu + zaciski poszły do regeneracji, łozyska bez luzów sprawne, mechanik był zadowolony ( mój stału zaufany mechanik nigdy nie dał ciała)
i teraz lekko sie grzeja felgi lewa od strony mniej zdegenerowanego zacisku letnia prawa ciepła. Jechac do gościa znowu czy to normalny efekt docierania hamulców?
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Podnieś auto na lewarku i pokręć kołem, zobaczysz jakie są opory toczenia na poszczególnym kole.
Napisano Ponad rok temu
U mnie w lecie alus ma ze 100 stopni tak się grzeją hamulce objaw normalny przy tanich klockach hamulcowych, ja mam napęd 4x4 także hamulce dostają troche bardziej niż ośka.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dziś zrobiłem 12km hamując bardzo często i wszystkie 4 felgi były ciepłe, przednie nawet bardziej niż tylne. Podjadę jutro do swojego mechanika niech jeszcze dla pewności sprawdzi bo na weekend samochód zrobi 300km i wolałbym aby nie wyskoczyło kuku.
PS: kół nic nie blokuje
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Umówiłem sie na jutro ma luknąć na podnośniku na te hamulce.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Dziś byłem z tymi hamulcami. Gościu odkrecił i wszystko działa, tłoczek chodzi lekko wszystko odbija ale powiedział mi wprost że prowadnice w zacisku nie są najlepszej jakości i klocek nowy dopóki się nie dotrze z tarczą i nie ułoży będzie powodował grzanie. Z lewą strona nie ma tego problemu bo tam zacisk był w znacznie lepszym stanie ( prowadnice czy jakoś tak) i zapewnił że można w trasę ruszać. A jakby po tygodniu felga dalej sie nagrzewała mocniej od reszty wtedy podjechac i będzie rozbierał znowu i kminił.
Gościu godny zaufania robię u niego z siostra wszystko przy aucie i zawsze byłem w 150% zadowolony.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gość jest najbardziej rzetelnym mechanikiem w Krakowie, zanim cokolwiek w auto wsadzi konsultuje każdą część i daje możliwość wyboru a jak znajdzie coś drobnego po drodze wymagającego tylko kilku minut kręcenia kluczem robi to gratis a nie pomija czy woła bóg wie ile
Jak mi pyknał remont tej madzi w silniku to motor chodzi jak zyleta
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Po jutrze odstawiam Mazdę ponownie, zabawa z grzaniem sie koła nie ustąpiła. Felga gorąca niech chłop teraz kmini co jak gdzie i kiedy bo ja nie mam już ochoty sie o koło bać.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A zapytam czemu nie.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Nie pytałem sam mi powiedział jak podjechałem że to zostaje tylko przewód. Potem dzwonił jak już wróciłem mpk do domu że zacisk sam w sobie pracuje wzorowo wszystko działa tylko coś tam z ciśnieniem w przewodzie że nie daje tak jak trzeba i blokuje tłoczek? nie pamiętam dokładnie ale wymieni jutro przewód i mam nadzieje będzie działać. Tak czy siak nowy przewód TRW go mojej mazdy kosztuje 75zł więc dodatkowy koszt jest znowu....
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
JUz kilka dni pow wymianie przewodu. Koło zimne jak być powinno wszystko gra. Został jeszcze tylko rozrzad do wymiany bo zbliża sie ten czas. Kwestia tylko czy wymieniac razem z pompa wody czy bez. Poprzednia wymiana rozrzadu była byez wymiany pompy.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Wiem ze czasem pompa wody kosztuje dosc sporo i kazdy chce zaoszczedzic. Ale mozna dojsc do takiej sytuacji ze wymienimy rozrzad bez pompy wody. A po miesiacu pompa wody zacznie cieknac. I wtedy rozrzad znow trzeba rozbierac. I placimy dwa razy za to co mozna bylo zrobic za jednym rozebraniem .
Osobiscie zawsze wymieniam pompe wody podczas wymiany rozrzadu. Zeby pozniej klient nie mial pretensji, jesli klient niechce to rezygnuje z takiej naprawy.