Witam.
Wszedłem na to forum aby zaczerpnąć kilka rad od Was, ponieważ w moim środowisku ciężko jest się czegoś dowiedzieć, jedni mówią co innego a drudzy zupełnie innego.
Zacznę lepiej od opisania swojej budowy itd.
Mam 14 lat ( wiem że troszkę za szybko jak na ćwiczenie, ale siłownia jest moją jedyną rozrywką i ćwiczenie sprawia mi wiele przyjemności). Swoją przygodę z siłownią zacząłem około rok temu , gdy wraz z kumplami stworzyliśmy siłownie w piwnicy, chodziłem, ćwiczyłem z dużymi czasami przerwami. Ale na początku wakacji kupiłem karnet na siłownie i zacząłem trenować na poważnie z małą suplementacją ( Creatyna 1250 )
~ Dni treningowe ~ 4 tabletki przed treningiem , i 4 po.
~ Dni nietreningowe ~ 4 tabletki po śniadaniu, i 4 po obiedzie.
Mój trening wygląda tak :
-Rozgrzewka (Do każdego z ćwiczeń na koniec postaram się zamieścić animacje)
a) Rozpiętki na maszynie 3 serie. Ilość powtórzeń 14-12-10-8-6. Ciężar : 65 KG
Modlitewnik , biceps na gryfie łamanym z kciukami do zewnątrz 3 serie. Ilość powtórzeń 14-12-10-8-6. Ciężar 22.5 KG
c) Rozpiętki hantlami na ławce skośnej (Do góry) 3 Serie. Ilość powtórzeń 14-12-10-8-6 . Ciężar 12.5 KG
d) Biceps zwykłymi hantlami 3 serie. Ilość powtórzeń 14-12-10-8-6. Ciężar 10 KG
Moja obecna Waga : 60.7 - 61.4 KG
Obw. w bicepsie : 33 CM
Obw. w klatce piersiowej : 97 CM
Wzrost: 167 CM
Ćwiczenie 3 dni w tygodniu : Poniedziałek - Środa - Piątek. W każdy dzień plan treningu jest taki sam, ciężar zwiększam dopiero wtedy, kiedy czuje że jestem wstanie zrobić i wziąć więcej)
I teraz mój problem, Ilość powtórzeń które podałem wyżej zostały podpowiedziane przez mojego brata (CEL: MASA), i jak do tą na razie nie widzę jakiś większych postępów.
Czy ilość powtórzeń jest dobrze dobrana co do mojego celu ? Co powinienem zmienić ?
Dodam jeszcze że ten plan treningu stosuje od około miesiąca i zastanawiam się na przejściem w trening gdzie w każdy dzień robię poszczególną partię, lecz nie wiem co z czym łączyć i dodatkowo jakie ćwiczenia)
+Ćwiczenia na Nogi niestety jak na razie odpadają ponieważ mam "Martwice Kolan".
Dlatego proszę Was o pomoc w :
~Ilości powtórzeń
~ Podpowiedzeniu co z czym łączyć w jakie dni (wykluczając nogi)
~ Jakie ćwiczenie na poszczególne partie .
Liczę na pomoc
PS
Dodam że posiadam białko Whey 100 z treca, lecz po nim ogromnie boli mnie brzuch
Pozdrawiam
(ANIMACJE ĆWICZEŃ KTÓRYCH OBECNIE WYKONUJE)
A) C) D)
Użytkownik Wasilowy edytował ten post Ponad rok temu