Witam. Krótko o sobie 24 lata, 188 cm, 88 kg wagi. Byłem na jako takiej redukcji od tamtych wakacji,z tym, że troszke na odpierdol i przyłożyłęm się bardziej dopiero w okolicach listopada. Tak czy inaczej zeszło 10 kg. Mam teraz okolo 13-14% bf, brzuch sie delikatnie rysuje, ale na dole jeszcze troche oponki jest jak siedze. Obecnie 2000 kcali, trening był siłowy 4 razy w tygodniu, areoby wrzuciłem dopiero przy wadze 92 po 20 min po treningu. Postanowiłem dać sobie spokój już z tą redukcją bo mam za mało mięcha i zrobiłem się juz za chudy. Chciałbym teraz wejść na mase ale nie na taka konkretną, poczytałem troche i chciałbym spróbować tych cykli przeplatanych, czyli masówka maks ze 2 miesiące i potem krótka redukcja. I teraz pytanie o ile zwiększać tą kaloryczność i czy zrezygnować z areobów? Rozkład makro był mniej więcej 2gb/kg, 1,5gww/kg i 0,8gt/kg. A typ budowy to nie wiem jaki mam na pewno nie endo, bo mimo braku ćwiczeń przez rok w ogóle mnie prawie nie zalało, a lubie sie bawić i dobrze zjeść. Z góry dzięki za pomoc.
P.S Oczywiście jak po tych 2 miesiącach mnie nie zaleje to nie chce przechodzić na redukcje, nigdy nie robiłem masówki z odpowiednią dietą więc nie wiem jak mój organizm zareaguje.
Użytkownik KasanovaXXL edytował ten post Ponad rok temu