JEŚLI ZŁY DZIAŁ , PROSZĘ O PRZENIESIENIE!!!
Otóż tak...oglądałem dużo filmów i jakoś mnie wzieło , aby uczyć się jakiejś sztuki walki , ale nie dlatego , że mi się zachciało , tylko dlatego , żeby się bronić przed silniejszymi (mam 16 lat)
Interesuje mnie sztuka walki Wing Chun ( od Ip Mana )
Mimo tego , ze jest to styl typowo kobiecy , chaiłbym się niego uczyć...no ale mam problem , ponieważ mieszam na wsi , i nie mam dostępu do ŻADNEJ szkoły walki , naprawde...
Może znacie jakieś filmy , które są w internecie , które podłuczyły by mnie w tej sztuce?
Lub w innej , interesują mnie najbardziej te chińskie , jakoś mi się najbardziej podobają , ale mogą być także inne , jeśli chodzi o sprzęt , mogę kupić...
Proszę nie pisać , żebym dał sobie spokój , przez to że mieszkam 30 km od dużego miasta mam nie spełnić swojego marzenia? Chciałbym umieć walczyć , nie tak jak sławny IP MAN ,
ale chociaż umieć podstawy...
Proszę o pomoc
Witam - pomocy :(
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czyli co mi radzisz?
Mam u siebie w miejscowości jedynie sztuke Karate , a nie ma jakiś ludzi , którzy uczą w internecie (np. youtube)?
Lub jak coś to polecacie karate? Czy karate jest tylko sztuką obronną potrafiącą pokonać człowieka co trenuje np. boks?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wiem , ale karate to technika obronna, a mnie ciekawi szczegulnie Wing Chun , lub Tajski Boks , albo nawet zwykły Boks...mógł bym zrobić/kupić worek treningowy i zacząć coś ćwiczyć?
Co o tym myślicie?
Napisano Ponad rok temu
No i w zwarciu , takie karate nie ma żadnych sznas z inną sztuką walki ( bok czy te inne chińskie )... a mnie bardziej interesi aby przypie**olić komuś mocno , i jednocześnie się bronić tak jak Wing Chun...
Czekam na dalsze odpowiedzi , lub piszcie na gg: 38005901
Napisano Ponad rok temu
ja osobiście polecam boks mogę ci napisać pare żeczy co masz robić co prawda nie jestem doświadczony ale co i jak mogę ci napisać np. jakie ćwiczenia robić itp.
jak co napisz skype rudi9536
gg nie mam to nie podam
Użytkownik Jokers953 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
TRENUJE BO LUBIE
Napisano Ponad rok temu
Przepraszam z góry za błędy ale mam dyslekcje.Oczywiście przed treningiem na rozgrzewke pobiegaj np 2-4 kółka wokuł bloku. Bieg bokserski 15 min1-2min przerwy, następnie walka z cieniem (z opciązeniem) czyli bierzesz ciężarek od 0,5kg do 2kg i napierdzielasz w powietrze 4 serie po 2 min przerwa między serią 0,5-1min. Jedną nogą wchodzisz na krawęznik drógą szybko zdejmujesz i tak na zmiane 4 serie po 2 min przerwa między serią 0,5-1min.Kładziesz się na plecy i podnosisz nogi do góry i opuszczasz ale tak abyś nie dotkną ziemi i tak 2 serie pierwsza 20x dróga 15x(jak nie będziesz dawał rady zmniejsz sobie o pięć). Mostek i utrzymaj pozycje przec 3 min 3serie przerwa między seriami 0,5-1min.brzuszki bokserskie czyli robisz brzuszek pełen walisz 2x prawe proste i lewe proste na zmiane i tak 3s. 1s 20x 2s 15x 3s 10x min. przerwy między seriami. Kładziesz się na brzuch i podnosisz głowe z tłowiem tak 3s 1s 30 2s 25 3s 20. Pompki szerokie to podstawa to 3s 1s 15 2s 13 3s 10(ręce trzymasz szeroko) i pompki wąskie tak samo przepraszam że tak nie profesionalnie trochę piszę ale nie mam zbytnio doświadczenia i pisałem to co mam na trenigach prosił bym przy okazji o ocene. A nie siadaj ani nie kładź się staraj się ciągle chodzić że by mięśnie nie zastygły. albo nawet zwykły bieg w miejscu wolny przy tym się nie męczysz wgl i mięśnie ci nie zastygną.
Użytkownik Jokers953 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie wiem czemu uważasz ze karate nie ma szans z boksem itd to za pierdoly gadasz i oczerniasz ta dyscypline. Karate jest przystosowane do samoobrony na ulicy i to przed 2-3 przeciwnikami. Gówno słyszycie od ludzi co potrenują miesiąc i idą co innego trenować.
Napisano Ponad rok temu
Ktory sport walki wybierzesz to nie ma znaczenia w sumie, wybierz ten ktory ci sie podoba najwazniejsze abys mial dobrego trenera i wiele odbytych sparingów...bo to ze bedziesz sie sam uczyl z filmikow lub na worku to ci nic nie da bo przeciez worek ci nie odda
A to co napisal Jokers953 to sobie mozna robic jedynie na poprawe kondycji...nic wiecej. Nie nauczysz sie dobrze walczyc nie majac kontaktu z przeciwnikiem
Użytkownik cynek89 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
hehe może brazylijskie jiujitstsu;p masz tu zajeci i klub;P nie wiem co to jest ale wyglada smiesznie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
ja trenowałem karate 4 lata i przerzuciłem sie na muay thai bo szczerze to poza tym że się rozciągnałem to gówno mam z tych treningów karate, moze to kwestia jak funkcjonuje dana sekcja w mieście no ale mowie jak ja na tym u siebie wyszedlem
Użytkownik BMXsiaz edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To widać jak trenowałes.Jeśli sam dupy nie ruszysz nie pójdziesz do parku albo z kims nie potrenujesz oprócz tego co na treningu w klubie to oczywiście że gówno da.Trzeba mieć checi do tego co się robi bo nikt Cie za ręke nie weźmie i na siłe nie zaciągnie na trening.Być może masz racje że gówniany klub miałes aby więcej ludzi było żeby $ ciągnąć bo jak 20-30 ludzi na sali bez grup podzielonych to nikt tego nie ogarnie.Zresztą do karate trzeba mieć jaja i znać geneze że tak powiem do czego służyło karate a jak jest teraz odbierane ( porównanie miedzy innymi do mma że nie ma szans itd) Kto w temacie ten mnie zrozumie. Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Karate słuzy do obrony nie do napierdalania ludzi na ulicy więc jak preferujesz treningi żeby obijac ludziom mordy to fakt karate nie jest dla ciebie jak i 90% sztuk walki.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Nie że coś Kong ale dopowiedziałeś sobie sam większość tego o czym mówisz w poście , gadasz o ilości w grupie o której nie wspominałem i jeszcze gadasz o trenowaniu w parku itd kiedy ja mowie o tym co dały mi same treningi a nie pomoc kolegów więc pozdro
Napisano Ponad rok temu
a co do obrony to wiem ale po tych czterech latach nauczyłem się więcej w obronieniu siebie przez kolegów niż przez te treningi no ale faktycznie sekcja była raczej na cash bo treningi krotkie salka mała itd
Napisano Ponad rok temu
Heh i co się parkoczesz skoro jednak z kumplami też coś motałes po za treningami. Jak coś robić to z jajem na pełnej kurwie a nie na pól gwizdka.Nie ogarniam ludzi którzy przez okres roku 4 dyscypliny dla przykładu trenowali.Albo 3 pasy czarne w róznych dyscyplinach.Przykład Mariusz Pudzianowski 8lat karate trenował czarny pas a na KSW nogi nie umie podnieść