Witajcie , mam pytanie jako że ucze się jeszcze , nie pracuje więc nie zarabiam co mi utrudnia 3manie diety niestety , a przymierzam się do redukcji a dieta jest dość droga chociażby z tego względu że dobre źródła białka trochę kosztują
Czy w diecie redukcyjnej mogę zamiast piersi kurczaka jeść wątrobe drobiową ? Jest ona od piersi 2x tańsza a białka też ma sporo więc pasowałoby mi to jak najbardziej , tyle że coś tam czytałem że na dłuższą metę jest toksyczna dla organizmu nie wiem ile w tym prawdy ale proszę o porady .. Zależy mi na tanim i dobrym źródle białka , kilo piersi 15zł , kilo wątroby 6zł różnica wielka . Liczę na pomoc . Pozdrawiam ![]()
Wątroba drobiowa
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Możesz w wiekszości jeść podroby, serca, wątrobę, żołądki, ozorki itp z czym wątrabę najrzadziej bo to zywy filtr toksyn w organiźmie ale i na to jest sposób, namocz wątróbke w mleku na cała noc rano przepłucz, większość chemii z niej wyjdzie do mleka ![]()
Mateusz Pawlak ![]()
Napisano Ponad rok temu
A ja osobiście podchodziłbym do tego sceptycznie i wolałbym się poradzić lekarza niż opinii na forum... bo chyba raczej nikt nie miał diety złożonej tak jak on tylko z wątróbek... dlatego ja tam osobiście bałbym się od zdrowie i wolałbym akurat w takiej sprawie poradzić się lekarza...
Pomogłem? daj pozytywa przy moim komentarzu!
Dziękuję
Napisano Ponad rok temu
a jakiego lekarza ?
prawda jest taka że jak już to dietetyka bo lekarze maja leczyć a nie zajmować się dietą ich wiedza w temacie jedzenia wcale nie jest większa od naszej...

www.massagepeter.se
Napisano Ponad rok temu
no dietetyk to w pewnym sensie też lekarz nieprawdaż? ;> a poza tym np. jak ja poszedłem na badania do lekarza (takie tam kontrolne) bo schudłem w szybkim czasie i chciałem sprawdzić czy wszystko ok to też lekarz ze mna rozmawiał co robię jaką mam dietę i mówił co odradza i czego nie robić żeby nei było źle a co można robić żeby było dobrze... także wcale nie koniecznie do dietetyka...
Dziękuję
Napisano Ponad rok temu
Znam jeden przykład ziomka z Animala który jedzie tylko na podrobach i nic mu sie nie dzieje - cała filozofia tkwi w tym jak to obrobisz.
Mateusz Pawlak ![]()
Napisano Ponad rok temu
no do podrobów to ja nic nie mam np. żołądków czy coś.. ale wątroba to co innego :> no ale dobra to już że tak powiem każdy dba o swoje zdrowie c'nie?
więc w kolegi interesie będzie czy się zagłębi jeszcze czy to aby napewno można czy też nie ![]()
Dziękuję
Napisano Ponad rok temu
Poczytaj Stivciu jak domowymi metodami wyciagnąć chemię z wątroby... zamiast tyłek truć ![]()
Mateusz Pawlak ![]()