Ból w plecach po siłowni
Napisano Ponad rok temu
Nie bardzo wiem czy to bóle mięśni czy bule kostne.
Co mogę teraz zrobić aby to ustąpiło ? Nie wiem np. basen pomoże?
Czy drobne ćwiczenia teraz w domu (pompki, rozciąganie itp) nie pogorszą sprawy ?
Mam 26 lat.
Marcin
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
www.massagepeter.se
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Witam,
podłącze się do tematu ponieważ mam bardzo podobny problem..
Swojego czasu ćwiczyłem bardzo dużo w domu i wszystko było jak najbardziej ok.. Treningi opierały się na podstawowych ćwiczeniach dla zachowania siły a nie rozbudowaniu sylwetki. Robiłem pompki, brzuszki, grzbiety, pompki stojąc na rękach, podciągnięcia na drążku dodatkowo wejścia siłowe, jazd na rowerze, bieganie, pływanie.
W zeszłym roku miałem prace na dachu gdzie miałem wymuszone pozycje ciała i od tamtej pory zaczeły się moje problemy z plecami ;/ Byłem po zakończeniu prac u kręglarza ustawił mnie do pionu bo miałem problem z prawidlowym chodzeniem..
Teraz chodzę normalnie i nie mam żadnych problemów z postawą ale od tamtego czasu po zrobieniu 20 brzuszków czuje silny ból w odcinku lędźwiowym. po 25 mam problem się podnieć z podłogi.. Nie ma mpojęcia co jest a chciałem zacząć znowu trenować w domu. Siłę szybko odrobię ale brzch się zapuścił ponieważ zniechęciłem się do ćwiczeń. Skoro nawet nie po jednej seri nie mogę sie podnieść. Jeśli zapomniałem jakiejś istotnej inf to dopisze
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Odpusc tradycyjne brzuszki jest to cwiczenie kontuzjogene i niebezpieczne dla plecow.
A co polecasz zamiast tego? Warunkiem jest możliwośc wykonywania ćwiczeń bez żadnego sprzętu specjalistycznego
Użytkownik Jery88 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ok to da się zrobić dziś obejrzałem filmik facet mi niesamowicie zaimponował co robi na drążku:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Ciekaw jestem ile czasu trenował i ile dziennie to mnie zmotywowało do pracy nad sobą.
Użytkownik Jery88 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Podam przyklad mojego ojca.
Otoz po jakiejs dluzszej pracy mial bole plecow coraz silniejsze , a podniesienie czego kolwiek stawalo sie nie mozliwe. Poszedl do lekarza ,stwierdzono przepukline kregoslupa , oczywiscie zaczal chodzic na rehabilitacje niby cos pomagalo ale po wysilku i tak bol sie pojawial. Pewnego razu zaproponowalem mu zeby potrenowal ze mna plecy. Trudno bylo go namowic ale sie zgodzil. Trening zaczal od. 15 minut ciezarem samego gryfu ,dwa razy w tygodniu. Po 2miesiacach tren poczul poprawe a ze mial akurat wizyte kontrolna to stwierdzono ze przepuklina sie zmniejszyla a kregoslup obudowal miesniami. Bol pojawial sie coraz rzadziej. Obecnie cwiczy juz ponad pol roku, nawet w martwym 100kg zrobi. A podnoszenie czy jakas praca nie powoduje bolu. Takze z bolami plecow roznie bywa.
Napisano Ponad rok temu
Świeca na podłodze... banalne cw a jak wykonujesz poprawie to jeden pion zastapi kilkanaście brzuszków jeżeli chodzi o skuteczność a kręgosłup nie ucierpi, masa jest spięć skłonów skrętów które nie obciążają tak kręgosłupa jak zwykłe brzuszki a działaja o niebo lepiej na rozwój mięśni.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Uwież mi że dziś już zaczynam ćwiczyć jak się ogarnę z robotą
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chłopie ogarnij sie i nie spamuj, pisz na temat lub wcale.
Mateusz Pawlak