
Składniki:
200g piersi z kurczaka
2 papryki czerwone
pieczarki
ryż biały
przecier Pomidorowy
Przyprawy

Przygotowanie:




Piersi z kurczaka kroimy w mała kostkę przyprawiamy pieprzem , szczyptą soli,słodką papryka smażymy na oliwie z oliwek do złotego koloru

Usmażonego kuraka odkładamy do miski i smażymy pieczarki jak juz sie pieczarki sie zrobia dodajemy Kurczaka i rozrobiony sos z przecieru (3 łyżki małe + około 100ml wody) wlewamy i dusimy co jakiś czas mieszając około 5 min
Paprykę przygotowujemy następująco odcinamy górne części papryki tak aby mozna było je nafaszerować

Ok mamy farsz i wycięte papryki teraz nastawny sobie w tym czasie piekarnik na 180 stopni miedzy czasie nafaszerujemy nasze papryki na każdą paprykę po połowie porcji z patelni

Tak zafaszerowane papryki wstawiamy do piekarnika na 180 stopni czas 40 min i gotowe ŻYCZĘ SMACZNEGO Z KUCHNI DAWIDA

