Witam, potrzebuję Waszej pomocy jako profesjonaliści .
Jestem Mateusz, mam 26 lat, 190 cm wzrostu i 118 kg wagi. Przed dwudziestką troche ćwiczyłem na siłowni w domu , sam podstawowy sprzęt i było nawet ok. Od ok 6 lat nie ćwiczę nic i troche obrosłem w niepotrzebny tłuszcz, i to nawet nie troche . Chce się wziąć za siebie, żeby zejść do dwucyfrowego wyniku na wadze. Wiadomo, że nie osiągne tego w miesiąc czy dwa. Spokojnie, wszystko z czasem. Czy jest ktoś tutaj kto móglby mi pomóc? W tym tyg mam zamiar wykupić sobie karnet na siłownie, na początku będe korzystał tylko z sali cardio, raczej sala siłowa odpada na początku. Na sali cardio w tej siłowni którą wybrałem znajduje się 16 bieżni, 12 rowerków, 5 orbitreków i ergometr wioślarski. W cenie karnetu jest także nieograniczone wejście do saun, (fińska i infrared) kiedy i jak długo z niej korzystac? Czy mógłby mi ktoś pomóc ogarnąć ten sprzęt? Tzn od czego zacząć moją przygode, ile czasu na czym, czego więcej czego mniej. Druga sprawwa chodzi mi o dietę. Pracuje codziennie w godzinach od 8 do 16. Pracuje przy meblach, każdego dnia noszę troche ciężaru. W tej chwili moje posiłki wyglądają tak, rano śniadanie, między 12-14 drugie sniadanie, i ok 17 obiadokolacja. Nie bardzo mam czas aby jadać często a mniej. Bardzo bym prosił kogoś o pomoc w ulożeniu jakiejś diety dla mnie i rozpisaniu mniej więcej od czego mam zacząć przygode na siłowni. Wieczory mam wolne więc nie będzie dla mnie problemu chodzić 3 czy 4 razy w tyg na siłownie. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź Mateusz
Użytkownik mateusz88 edytował ten post Ponad rok temu