Dieta dla amatorki
Napisano Ponad rok temu
Jak mi doradzono pod tematem Suplementy, zwracam sie z prosba o ulozenie mi diety , sposobu odzywiania sie ( nie pod wzgledem zmniejszenia wagi ani budowy masy ) raczej dla leprzych efektow treningowych. Trenuje aeroby co drugi dzien (30/40 min) odrazu po nich 30 min z ciezarkami (abs,legs,arms,butt)
Bede wdzieczna jesli podacie rowniez kilka przykladow nie tylko weglowodany, bialka itp...
Dziekuje.
Napisano Ponad rok temu
1.2 jajka, + 3 białka 50g płatków owsianych - w formie omletu (do smaku możesz dodać owoce,słodzik,kakao ,jak lubisz + 15 g migdały
2.100g piersi z kurczaka + 50 g ryżu brązowego + Brukselka
3.100g piersi z kury + 50g ryż brązowy + Brokuły
4.150 g dorsza+ 50g kasza gryczana + Kalafior
5. 125g twarogu + oliwa z oliwek 10ml
Co ty na to ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na noc możesz jeszcze sobie zapodać :serek wiejski z jakimiś dodatkami warzywnimy np ,makrele wedzona lub łososia ,puszke tuńczyka ,oczywiście najlepiej w sosie własnym
Tak samo nie musisz jeść codzień piersi z kury ,zamieniaj sobie na rybki,wołowine ,indyka Dobrze oczywiście by było jak by te produkty były gotowane,grillowane czy też pieczone .
Co do owsianki to ja też nigdy tego nienawidziłem jeść ale wpadłem teraz na bardzo smaczny pomysł ,wprowadziłem go do swojego żywienia a także sporo kolegów z forum też go je ,mianowicie chodzi o to :
Ubić piane z białek ,potem dodajemy po zółtku ,otrzymujemy taką piane puszysystą do tego wmieszamy w całość :kakao,rozpuszczone pastylki słodzika + zmiksowane blenderem w pył płatki owsiane . Taką puszysystą mase smazymy na patelni . Najlepiej żebyś delikatnie tylko patelnie wysmaorwała ,pędzelkiem oliwe z oliwek
W twoim przypadku na takie śniadanko daj z 2-3 białka + 2 całe jaja . Bardzo smaczny jest na zimno ,więc zrobisz sobie wieczorem i rano wcinasz oszczędzając czas na malowanie i szykowanie się heh
Pzdr ,będziesz coś potrzebowała to śmiało pytaj
Ps. Jak masz pieniążki jakieś to możemy kupić jakieś suplementy diety ,które wspomogą twoją wytrzymałość treningową a także przyczynią się do zwiększenia metalozimu i wywyłania właściwoći termogenicznych w ciele podczas treningu
Napisano Ponad rok temu
Dla czego tyle sie mowi o owsiance? Na co ona taka dobra?
Co to sa wlasciwosci termogeniczne? Moge sie domyslac ze cos z cieplem?
Wyslales mnie tu po diete a teraz chcesz o suplementach rozmawiac nieladnie :-P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Skoro jajka to bialko, bialko na wieczor ,wiec wieczorem moge zapodac sobie jajecznice na kolacje?
Potrzebuje wiecej pomyslow na sniadanie!
Napisano Ponad rok temu
Tak jajka to białko, ale na wieczór potrzebne jest białko długo wchłanialne, takie znajduje się w wyrobach mlecznych, a nie w jajkach.
Spróbuj na razie tego placka, może Ci posmakuje i przez jakiś czas zagości w Twoim jadłospisie.
Napisano Ponad rok temu
Czyli moge robic tak ze od rana do gdzies do 16/17 jestem na weglowodanach - potem trening a po nim do wieczora juz tylko bialko?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Same mleko nie może być na noc ... zresztą najlepiej zrezygnować z mleka na redukcji ze względu na laktoze . Ziemniaki gotowane to nie jest dobry pomysł ,mają wysoki indeks glikemiczny ,co nie jest wskazane . To samo się tyczy wyrobów mącznych czyli makaronów .