Dieta na spalenie tluszczu
Napisano Ponad rok temu
moja waga 78 kg
78x24=1872
1872x 1.2 (srednia aktywnosc) = 2246.7
2246.7 - 500 (aeroby?) = 1746.4
wiec moje zapotrzebowanie dzienne to 1746.4 , nie jest czasem za duzo to na redukcji?
przez tydzien jadlem bez ustalonej diety, w kazdym posilku bylo duzo bialka a prawie w ogole wegli i stracilem troche z brzucha ale brak wegli w organizmie robi swoje.. jadlem z 3-4 posilki + owoce warzywa az po tygodniu dodalem sobie na sniadanie 80g (na oko) owsianki z woda i bylo duzo lepiej z samopoczuciem i energia do cwiczen i postanowilem zrobic taka diete.
sniadanie:
platki owsiane (gorskie) 80g
2 sniadanie:
bulka grahamka z plasterkiem szynki i warzywami
obiad:
100g twarogu, 30g pestek z dyni
podwieczorek:
udko z kurczaka, warzywa + jablko
kolacja: jajecznica z 4 jajek
i przed snem 100g twarogu + 30g pestek z dyni
daje mi to gdzies 1650 kcal? jakies 100g +/- bialka z 120g ww i z 72g tluszczy
ciezko mi powiedziec ale mysle ze ta dieta i tak wymaga powaznej korekty.. nie mam czasem w niej za duzo ww? albo moze zamiast tej bulki dodac udko z kurczaka? dodam ze biegam rano (3x w tygodniu) i jedynie kawe pije przed areobami.
Napisano Ponad rok temu
TRENUJE BO LUBIE
Napisano Ponad rok temu
no ok, popatrzalem na ta diete z redukcji 85kg ale tam nie ma za duzo wegli? az w 4 posilkach, dodatkowo nie moge sobie pozwolic najak dla mnie wymaga.. nie bede ci pisal diety, ale spojrz na diety redukcyje w dziale dieta.. popraw diete napiz ja i postaram sie skorygowac
suplementy, wiec te odzywki odpadaja. teraz juz mam calkiem metlik w glowie. ok bialka rozumiem ale jak pisalem suple odpadaja.. i troche te wegle mnie niepokoja, nie znam sie zbytnio przy redukcji wiec prosze o konkret odp co mam zwiekszyc a co zmniejszyc bo tak bede sie ciagle borykal z problemem a czytalem o roznych dietach i kazdy ma inne zdanie..
edit: moze cos juz lapie, obliczylem zapotrzebowanie kaloryczne samej masy bez bf i wyszlo mi 1170 i teraz bardziej mi to nabiera logiki, teraz nie wiem ile trza gram bialka, ww i tluszczy.. bialko 2g, ww 3g, tluszcz 1,5g ?
Użytkownik Nowyy edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Możesz minimalnie zmniejszyć proporcje tak do twojej wagi
Nie masz odżywki białkowej to na noc możesz dać makrele wedzoną
Napisano Ponad rok temu
TRENUJE BO LUBIE
Napisano Ponad rok temu
nie wiem czy dobrze rozplanowalem swoja redukcje bo zbytnio sie na tym nie znam, czytalem dosc sporo o dietach przez co jeszcze wiekszy smietnik zrobilem sobie w glowie. czy kalorie powinienem liczyc w ten sposob?
moja waga 78 kg
78x24=1872
1872x 1.2 (srednia aktywnosc) = 2246.7
2246.7 - 500 (aeroby?) = 1746.4
wiec moje zapotrzebowanie dzienne to 1746.4 , nie jest czasem za duzo to na redukcji?
przez tydzien jadlem bez ustalonej diety, w kazdym posilku bylo duzo bialka a prawie w ogole wegli i stracilem troche z brzucha ale brak wegli w organizmie robi swoje.. jadlem z 3-4 posilki + owoce warzywa az po tygodniu dodalem sobie na sniadanie 80g (na oko) owsianki z woda i bylo duzo lepiej z samopoczuciem i energia do cwiczen i postanowilem zrobic taka diete.
sniadanie:
platki owsiane (gorskie) 80g
DLA CZEGO BRAK BIAŁKA ??
2 sniadanie:
bulka grahamka z plasterkiem szynki i warzywami
MAŁO BIAŁKA
obiad:
100g twarogu, 30g pestek z dyni
KOLACJA
podwieczorek:
udko z kurczaka, warzywa + jablko
PIERŚ , LUB CHUDA RYBKA
kolacja: jajecznica z 4 jajek
JAJA NA ŚNIADANIE ( OMLET 2 BIAŁKA + JEDNO CAŁE JAJO)
i przed snem 100g twarogu + 30g pestek z dyni
OGÓLNIE B. KIEPSKO POPRAW I WRZUĆ JESZCZE RAZ
daje mi to gdzies 1650 kcal? jakies 100g +/- bialka z 120g ww i z 72g tluszczy
ciezko mi powiedziec ale mysle ze ta dieta i tak wymaga powaznej korekty.. nie mam czasem w niej za duzo ww? albo moze zamiast tej bulki dodac udko z kurczaka? dodam ze biegam rano (3x w tygodniu) i jedynie kawe pije przed areobami.
Wybieram produkty lokalne, sezonowe, świeże.
Siła Człowieka nie Polega na tym, że Nigdy nie Upada, ale na tym, że Potrafi się Podnosić.