suple na odtłuszczenie
Napisano Ponad rok temu
Wlasnia za dwa tygodnia koncze ostatni cykl na mase i zamierzam przejsc na rzezbienie ciala.Mam pytanko jakie suple zakupic?
Czy moze byc: l-karnityna,aminokwasy i hmb?
Zgory dzieki za pomoc
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Najpierw zmień dietę na redukcyjną bo z tą samą dietą nic nie zdziałasz. Ale karnitynka + aminki mogą być a na HMB szkoda kasy
o dietke sie nie martw dzieki za odpowiedz w sprawie supi
co do dietki:zmniejszam wegle do 1g na kg wagi a bialka do 3g zwiekszam
Napisano Ponad rok temu
o dietke sie nie martw dzieki za odpowiedz w sprawie supi
i oczywiscie aeroby 3 razy w tygodniu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Stosunek węgli do białek ma wynosić 1:1o dietke sie nie martw dzieki za odpowiedz w sprawie supi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Lecz troche racji masz z tą stratą tkanki mięsniowej.
Jeżeli Twoja dieta zawierała duża ilosc węglowodanów nie redukuj ich z dnia na dzień.
Ograniczaj stopniowo.
Ja nigdy nie bawie się w typową rzezbę.
Poprostu nie dopuszczam do tego aby była konieczna.
Staram sie budowac mase nie dopuszczając do złapania fatu.
I just a fire a go dun dem.......
Napisano Ponad rok temu
Bo np. jeśli masz ciężką prace fizyczna i nie masz czasu na częste aeroby oraz siłownie czy ścisłą diete nie ma się co oszukiwac że nie będziesz miał upragnionej sylwetki. Lub gdy zrobisz diete lecz nie będzie ona zawierała cennych białek, wtedy wspomagasz się białkiem. Gdy będzie Ci potrzeba odżywek które wspomoga regeneracje mięni po wysiłku zainwestuj w aminokwasy oraz glutamine. Gdy jeśli bedzie Tobie chodziło o przyśpieszenie spalania tkanki tłuszczowej skum się na termogenikach.
A tak do stałej suplementacji polecił bym witaminki,guarane oraz picie zielonej herbaty z dodatkiem opuncji figowej.
Jestem świeżo po wycince (ponad 10kg w rok), teraz znowu robie mase. Więc wiem o czym mówie.
Zdrówko !!!
Napisano Ponad rok temu
jednak powiem szczerze że do zrzutki kg(redukcji) trzeba się solidnie przygotować - dieta,plan treningowy,różnorodność aerobów, najlepiej dołozyć do tego jakiś sport wytrzymałościowy, a dopiero później patrzyć się czego brakuje i wspomuc się suplami.
Bo np. jeśli masz ciężką prace fizyczna i nie masz czasu na częste aeroby oraz siłownie czy ścisłą diete nie ma się co oszukiwac że nie będziesz miał upragnionej sylwetki. Lub gdy zrobisz diete lecz nie będzie ona zawierała cennych białek, wtedy wspomagasz się białkiem. Gdy będzie Ci potrzeba odżywek które wspomoga regeneracje mięni po wysiłku zainwestuj w aminokwasy oraz glutamine. Gdy jeśli bedzie Tobie chodziło o przyśpieszenie spalania tkanki tłuszczowej skum się na termogenikach.
A tak do stałej suplementacji polecił bym witaminki,guarane oraz picie zielonej herbaty z dodatkiem opuncji figowej.
Jestem świeżo po wycince (ponad 10kg w rok), teraz znowu robie mase. Więc wiem o czym mówie.
Zdrówko !!!
siemka kristo
Co do pracy mam lekką ale trzy zmianową ,co do diety jem co 3 godz do pracy tez biore odzywki,wiec z dieta tez bedzie ok,
Co do supli zakupuje:l-karnityne,zielona cherbate,CLA i aminokwasy
jakie aeroby polecasz?
ja chcialem robic 3 razy w tygodniu :jazda na rowerku 30min, brzuszki przez 15 min
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli jednak nie dasz rady od razu ćwiczyć 60min zacznij od 20-40min i zwększaj długosć kolejnych treningów aż dojdziesz do 60min.
Bieganie i pływanie są bardzo dobre lecz wg mnie w przypadku osób nie wytrenowanych cięzko jest utrzymać tętno w odpowiednim przedziale i wtedy to juz nie są ćwiczenia tlenowe.
Jeżeli mamy dosć dobrą kondyche i nie za duża nadwagę bieganie (truchcik) czy pływanie (najlepiej żabką) są OK.
Rower,stepper,marsze,orbiteki są właściwie dla wszystkich.
Napisano Ponad rok temu
Przynajmniej tak robiłem na wycince, sauna raz w tygodniu również mile widziana.
Lecz ważnym składnikiem redukcji jest dieta.
Ja na redukcji zrzucłem z 84kg do 70-72kg. A obecnie robie mase
PZD 4 All
Napisano Ponad rok temu
To co zaproponowałeś (mile bokserskie) jest niczym innym jak interwałami stosowanymi bardzo chętnie przez osoby uprawiajace sporty walki, ale i nie tylko (sporty ze zrywami).
Wykonywanie tego typu ćwiczeń podnosi tętno w bardzo szybkim tępie na za wysoki poziom, aby te ćwiczenia nazwać aerobowymi (tlenowymi).
Co z tego wynika?
Otóż przy biegu z interwałami (zmiana tępa) wchodzisz juz w strefę beztlenową , co za tym idzie, nie zachodzi właściwe spalanie tkanki tłuszczowej.
ĆWICZENIA AEROBOWE (TLENOWE) TO ĆWICZENIA O RÓWNYM TĘPIE (BEZ ZRYWÓW), O DOSĆ NISKIEJ INTENSYWNOŚCI.
Przedstawie wzór wg, którego możemy obliczyć odpowiedni przedział intensywnosci, który prowadzi do zwiekszenia metabolizmu tłuszczu, spalania kalorii.
1)Od 220 odejmijmy swój wiek, otrzymujac maksymalne tętno.
2)Wynik mnozymy przez 0,6 i następnie przez 0,9.
Otrzymane wyniki określają docelowy przedział tętna w jakim powinniśmy ćwiczyć.
Przykład dla osoby w wieku 20 lat.
220-20=200 (maksymalne tętno dla tej osoby)
200 x 0,6 = 120 (dolna granica tętna w treningu aerobowym)
200 x 0,9 = 180 (górna granica tętna w treningu aerobowym)
Pytanie czy lepiej trzymac się górnej granicy czy tej dolnej.
Trenując przy wyzszej intensywnosci spalimy oczywiscie więcej kalorii (jeśli czas treningu będzie taki sam)
Lecz jest taki haczyk, iż przy wyższej intensywnosci procent kalorii pochodzacy ze spalania tłuszczu będzie mniejszy.
Przykład:
Bieg rekreacyjny : 10kcal/min 50% energii pochodzi ze spalania tłuszczu
Intensywny marsz : 5kcal/min 80% energii pochodzi ze spalania tłuszczu
Najkozystniej jest ćwiczyć na ok 70-80% inetnsywnosci.
Dla osób średnio i słabo wytrenowanych polecam stepper,rower,marsze,orbiteki.
Osoby z troche lepszą kondycją mogą tez wziaśc pod uwagę pływanie czy biegi (joging) lub przy bardzo dobrej kondycji dla podwyzszenia intensywnosci na wyższy poziom jogging + 2-3min przyspieszenia (nie sprint) co 15-20min.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
PZD