Kilka pytań odnośnie odżywiania
Napisano Ponad rok temu
1.) Jakie są najlepsze warzywa które można jeść. Można wcinać wszystkie ? np.kalafior , brokuły, pomidory , ogórki , cebula ? Czy są takie które po prostu dominują ? I jeśli nie mam tego urządzenia do gotowania na parze ( też zbytnio nie przepadam ) to można normalnie gotować ?
2.)Mam problem z dwoma posiłkami w pracy mianowicie o godzinie 9.30 - przerwa i godzinie 12.00. Pewnie napiszecie weź mięso do pracy ale koledzy ja mięso będę jeść 2x dziennie przed treningiem i po także na 100% nie mogę tego jeść na śniadanie - raz , że koszty drugi raz , że bym się zrzygał. Tak więc w tej pracy o godz. 9.30 i 12.00 co proponujecie ?
O 9 mogę jeść kanpaki - chleb razowy , dużo warzyw do środka z serem i szynką ? Godzina 12.00 jest godziną gdzie bhp nie pozwala mi jeść tak więc mogłbym zapić białko + zjeść banana i byłoby ok ?
3.)A może zamiast kanapek na to śniadanie o 9 coś innego jeść ? Macie jakiś pomysł ? tylko nie mięso : ( Jakiś serek wiejski czy coś ?
4.)Znacie jakamś dobrą szynkę ? Wiecie strach mi kupować i myśleć co jest w tych szynkach z paczki tak więc jaka szynka najlepsza? Polędwica z kurczaka ?
Jak możecie odpiszcie w punktach , gdyż jest to dla mnie przejrzyste. Dzięki z góry
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownik Marek1990 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1.Śmiało możesz wcinać warzywa :Kalafiorek czy brokuły do obiadku Skoro nie masz do gotowania na parze to gotuj warzywa w małej ilości wody , tak aby produkt gotowany delikatnie wystawał z wody . Oczywiście gotuj od wrzącej wody i sól pod koniec gotowania
2.o 9.30 zapodaj sobie twaróg chudy . A o tej drugiej przerwie rozrób Białko .
3.Odp w 2
4.Jakąś szyneczkę drobiową Pewnie chcesz nią obkładać sobie chleb ale ja bym unikał chleba do minimum na redukcji .
Użytkownik kuba1000 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Żadnego gainera na redukcji ;]
1.Śmiało możesz wcinać warzywa :Kalafiorek czy brokuły do obiadku Skoro nie masz do gotowania na parze to gotuj warzywa w małej ilości wody , tak aby produkt gotowany delikatnie wystawał z wody . Oczywiście gotuj od wrzącej wody i sól pod koniec gotowania
2.o 9.30 zapodaj sobie twaróg chudy . A o tej drugiej przerwie rozrób Białko .
3.Odp w 2
4.Jakąś szyneczkę drobiową Pewnie chcesz nią obkładać sobie chleb ale ja bym unikał chleba do minimum na redukcji .
Ty mi zawsze pomożesz i rozświetlisz moje wątpliwości
No warzywa będę wcinać. Jakieś sałatki typu pekinka , pomidor , ogórek , cebula itp...
To mam jeść twaróg w pracy ? Można go z czymś rozrobić ? Może masz jakiś przepis na "pastę twarogową" ? w końcu twaróg to same białko a więc nie dodawać do niego żadnych węglowodanów ? Wolałbym ogólnie w tym posiłku o 9.30 zjeść sobie jakieś kanapki - chleb razowy szyneczka ser warzywa twarogiem czuję się nie najem
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem jakieś warzywka dodać do tego ,może rzodkiewki troszke Musisz pomyśleć .
Na zagryche daj troszkę razowca i będzie dobrze .
Na necie jest multum ciekawych przepisów .
Napisano Ponad rok temu
2. serek wiejski z płatkami, jakieś jabłko albo cytrus, banan
3. szejka sobie zrób twarg/wiejski maślanka, płątki, 2 banany, 2 łyzki płatków, kakao
4. najlepiej nie kupować w marketach, tylko w sklepie firmowym(jakiegoś producenta) gdzie może Ci pani pokroić szyneczki, albo coś
Napisano Ponad rok temu
1. Szpinak, brokuł, pomidor, kalafior, cebula, marchewka dominują co nie znaczy, że reszta jest zła. Najlepiej właśnie parowane, albo surowe, kalafior z marchewką surowy nawet lepszy, ale szpinak...
2. serek wiejski z płatkami, jakieś jabłko albo cytrus, banan
3. szejka sobie zrób twarg/wiejski maślanka, płątki, 2 banany, 2 łyzki płatków, kakao
4. najlepiej nie kupować w marketach, tylko w sklepie firmowym(jakiegoś producenta) gdzie może Ci pani pokroić szyneczki, albo coś
Ok dzięki za odpowiedź a tego szejka to masz na myśli np. twaróg , banany , płatki i kakao razem zmiksować ?
Czy to nie będzie za dużo kcal ? banany mogą na redukcji być ?
Napisano Ponad rok temu
płatków ok 30g, troche kakao do smaku, banan wychodzi ok 40g węgla