
Z czym i gdzie zmiksować twaróg chudy ?
Napisano Ponad rok temu
500 gramów dzień w dzień będa pożerać i tak, tylko potrzebuje waszej pomocy . Do rzeczy :
1. Z czym zmiksować 500 gram czystego chudego twarogu ?
2. W jakim urządzeniu to zrobić ?
Mam do dyspozycji kakao, mleko oraz zagęszczony sok glukozowy . Wymyślicie coś jeszcze ?
I jeszcze jedno mleko dobrze toleruje i nie mam zamiaru go wyrzucać z diety .
Napisano Ponad rok temu

Oczekuje na propozycje bez duzej ilosci cukru w tym posilku


Napisano Ponad rok temu
czasem zagryzam ciemnym chlebem
czasem posypie troche cukrem
czasem wrzuce do miksera z odrobiną mleka
czasem wrzuce do miksera z jakimś warzywem ogórek, rzodkiewka, szczypiorek
Napisano Ponad rok temu
a czy ten miksujący siętwaróg nie będzie latać po kuchni na wszystkie strony ?
Użytkownik ChrisAdvocat edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
![:]](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_emoticons/default/splash.gif)
Napisano Ponad rok temu
Co myślicie o tym ?
bo wiecie mam wątpliwości co do izolatu białkowego, byłby wtedy idealnym rozwiązaniem, lecz niewiem czy on aby się szybko nie psuje, ale to już rozmowa na inny temat .
Napisano Ponad rok temu
jeżeli pomoglem prosze daj +
Użytkownik sila masa kebab edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu



Napisano Ponad rok temu
Najlepiej twaróg mieszać (niekoniecznie w mikserze) z kaszą gryczaną lub jaglaną. Można dodać trochę nasion jak się lubi np. pestki dyni, słonecznika, siemię lniane, można dodać orzechy włoskie, laskowe (pokruszone lub zmielone - ja miele młynkiem elektrycznym takim jak do mielenia kawy). Można dodawać rozmaite warzywa surowe, blanszowane czy wcześniej ugotowane. Najlepiej nie miksować ale pokroić na mniejsze kawałki - organizm wtedy dłużej trawi [] Ja dodaje to co mam pod ręką albo sezonowo można kupić. Najważniejsze ,żeby się nie zmuszać - jemy to co lubimy. Mi najbardziej smakuje z rzodkiewką, pomidorem i cebulą.
Ja taką mieszankę (kasza + twaróg) w proporcjach różnych polewam zawsze 2 łyżeczkami oleju lnianego (tzw. olej budwigowy - do diety dr budwig) i czasem jak mam chęć na słodycze to 1-2 łyżeczki miodu.
Taka mieszanka daje sporego kopa. Nie jest to energia jak po snickersie, ale uwalnia się długo i ma wysoki potencjał a dodatkowo pro-zdrowotne właściwości. Kasza gryczana ma sporo białka, błonnika i mikroelementów + trochę witamin. Twaróg wiadomo, białko i mikroelementy. Olej lniany daje nam dobre tłuszcze omega 3. Orzechy i nasiona też dają nam tłuszcze, ale dłużej się uwalniają i dodatkowo błonnik. Warzywa to bogactwo witamin i mikroelementów.
Nie jest to dieta dla zawodników kulturystów, ale metoda wprowadzenia do diety pro-zdrowotnego żywienia.
Złe nawyki z dzieciństwa to największy przeciwnik zdrowego stylu życia i atrakcyjnej sylwetki. A wcinanie cud batonów zamiast marchewki to oszukiwanie siebie.
Podsumowanie:
Obowiązkowo
1. Kasza - gryczana lub jaglana (wcześniej ugotowana)
2. Twaróg chudy
3. 2 łyżeczki oleju lnianego (olej lniany wysokolinolenowy - tzw. budwigowy) dobry olej ma instytut włókien naturalnych z poznania - ale nie musi być tej firmy.
4. Warzywa - ilość i rodzaj wg. uznania.
Można dodać - wzbogaca smak i rozszerza spektrum działania.
5. Nasiona wg uznania (2 łyżki max): siemie lniane, słonecznik, pestki dyni - najlepiej zmielić młynkiem.
6. Orzechy włoskie lub laskowe (1 łyżka max) - najlepiej zmielić młynkiem.
7. Miód - (2 łyżeczki max)
Użytkownik madeye edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jedz z czym lubisz. Nie takiego pojecia jak najlepsze polaczenie twarogu.
Najsmaczniejsze subiektywne polaczenie owszem.
Ja jem albo z rzadkiewka i odrobina mleka albo slodzik i cynamon
Napisano Ponad rok temu
NIE ODKOPUJCIE STARYCH TEMATÓW! PATRZCIE NA DATY
TKWM
Podobne tematy
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Czym zastapić |
Trening dla początkujących |
|
![]()
|
||
Czym to zastąpić? |
Trening dla początkujących |
|
![]()
|
||
gdzie kupić linkę na pętlę noża? |
TACTICAL GEAR |
|
![]()
|
||
Czym zastapic to cwiczenie ? |
Trening dla początkujących |
|
![]()
|
||
Gdzie BJJ w Gdańsku? |
BJJ, LUTA LIVRE, SAMBO |
|
![]()
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
Dieta i odchudzanie
- Ponad rok temu
-
Białko jako uzupełnienie diety
- Ponad rok temu
-
początki
- Ponad rok temu
-
Moje Posiłki
- Ponad rok temu
-
Szukam diety dla siebie
- Ponad rok temu
-
Sposób na zrzucenie brzucha
- Ponad rok temu
-
co sadzicie o tym?
- Ponad rok temu
-
Narzędzie online do kontroli spożytych i spalanych kalorii
dietbook - Ponad rok temu
-
Dietka do oceny
- Ponad rok temu
-
Dieta - Trening - Odżywki ...
- Ponad rok temu