Witam,
przeglądając forum często natrafiam na pytania związane z kontrolą spożywanych i spalanych kalorii. Do tej pory w zasadzie oprócz znanego dziennika posiłków Vitalmax nie było dobrego narzędzia umożliwiającego prowadzenie dziennika żywieniowego online. Przez kilka dobrych dni testowałem http://www.dietbook.pl . Chłopaki odwalili kawał dobrej roboty i chciałem ich tutaj za to pochwalić W ramach rekompensaty za brak reklam i udostępnienie wszystkiego za darmo zrobię im małą reklamę i opiszę krótki, co to potrafi ;P
1) Obliczanie zapotrzebowania kalorycznego - od groma parametrów, a nawet jeśli się z tym ktoś nie zgodzi, to sam jak chce może wpisać ile kalorii dziennie powinien spalać
2) Obliczanie zapotrzebowania na białko, tłuszcze i węglowodany - bez komentarza, tego zawsze było potrzeba
3) Obliczanie poziomu otłuszczenia organizmu (Body Fat) - porównywałem z działaniem zachodnich serwisów i wyniki są identyczne, więc twórcy bardzo dobrze zmigrowali dokładny z resztą sposób obliczania poziomu tłuszczu
4) Obliczanie BMI - standard, ale bez niego by się nie obyło
5) Potężna baza produktów - w prawym górnym polu tekstowym jak już zaczynasz wpisywać nazwę produktu, wyskakują podpowiedzi takie jak na fejsie. Po wyborze któregoś, mamy wgląd do kaloryczności, ilości protein, tłuszczy i węgli. Jak czegoś nie ma, można samemu dodać produkt i pojawi się on w bazie Wreszcie ktoś pomyślał!
6) Inteligentny dziennik żywieniowy - dodajemy produkty, a dietbook zlicza wszystkie wyznaczone automatycznie bądź wpisane przez nas parametry
7) Dziennik ćwiczeń
8) Serwis dynamicznie się rozwija i zrobienie śledzenia wagi oraz wymiarów własnego ciała, to tylko kwestia czasu. Genialną nowiną jest też, że serwis będzie poszerzony w krótkim czasie o mikroskładniki i wieelki moduł statystyk.
Przetestujcie sami, bo naprawdę warto!
Narzędzie online do kontroli spożytych i spalanych kalorii
Rozpoczęty przez dietbook, Ponad rok temu
Brak odpowiedzi do tego tematu