Chleb orkiszowy
Napisano Ponad rok temu
Zalety mąki
Jako że pszenica orkisz przez dłuższy czas nie była uprawiana, a dzięki temu nie była modyfikowana jak inne zboża, jest bogatym źródłem białka, błonnika oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych i węglowodanów.
Zalety chleba
Twierdzi się, że spożywanie chleba orkiszowego :
* pomaga obniżyć poziom cholesterolu we krwi,
* ułatwia trawienie
* pomaga przy dolegliwościach układu krążenia, oraz chorobach wątroby i nerek,
* spowalnia procesy starzenia.
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Podobne tematy
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Pomysł na placek/pizze/ chleb |
Kuchnia |
|
|
||
chleb pszenny najlepszy? |
Dieta |
|
|
||
Chleb |
Kuchnia |
|
|
||
Chlebek bananowy oraz chleb bezglutenowy |
Kuchnia |
|
|
||
Chlebek |
Dieta |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Stres w życiu codziennym
EXPERTO - Ponad rok temu
-
Prohormony - artykuł o prohormonach
EXPERTO - Ponad rok temu
-
HCA
EXPERTO - Ponad rok temu
-
Kreatyna - wszystko o kreatynie
EXPERTO - Ponad rok temu
-
Witaminy i minerały - czyli jaką rolę odgrywają witaminy i minerały
EXPERTO - Ponad rok temu
-
BIAŁKO - wszystko o białkach
EXPERTO - Ponad rok temu
-
Węglowodany proste i złożone – których unikać i jak schudnąć
EXPERTO - Ponad rok temu
-
Tłuszcze - składnik pokarmowy
EXPERTO - Ponad rok temu
-
Woda
EXPERTO - Ponad rok temu
-
Trawienie
EXPERTO - Ponad rok temu