Kulturystyczne posiłki i dania - Czyli EXPERTO w kuchni
Napisano Ponad rok temu
Witam Wszystkich
W temacie będę przedstawiał kulturystyczne przepisy, zdrowe i smaczne posiłki i dania. Wiele osób nie umie zrobić Sobie dobrego jedzenia, bądź też nie ma pomysłu na coś nowego... Dlatego piszę ten temat, mam nadzieje że trafi on do Tych właśnie ludzi i wybiorą Sobie odpowiedni posiłki dla Siebie Wszelkie pytania, sugestie, czy też opinię, proszę pisać w nowym temacie. Ten temat będzie tematem zamkniętym aby uniknąć zbędnego SPAMU.
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Napisano Ponad rok temu
Czas przygotowania: około 30 min.
Składniki:
200-300g piersi z kurczaka.
Przyprawa po chińsku do mięsa.
100g ryżu.
2 średnie marchewki.
20g oliwy z oliwek.
Odrobina masełka do marchewki (tak wiem, masło to tłuszcze itp. - jednak ja wychodzę z założenia że troszeczkę masełka dla smaku nie zaszkodzi).
Sposób przyrządzenia:
Z piersi z kurczaka wycinamy tłuszcz (białe tłuste kawałki), następnie kroimy w kosteczkę i wrzucamy na patelnie teflonową, dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu tak z 10min. następnie wlewamy wodę do szklanki i wsypujemy przyprawę, mieszamy ją aby nie było grudek, wlewamy przyprawę do mięsa i dusimy aż dobrze się zagotuje (zwykle około 10min) i mamy mięso gotowe.
Marchewkę myjemy i kroimy dość cienko w kawałki, nalewamy wodę do garnka, dosypujemy szczyptę soli i gotujemy pod przykryciem aż będzie miękka trwa to około 10min. od zagotowania się wody. Gdy marchewka będzie już ugotowana wylewamy całą wodę i dodajemy odrobinę masła do marchewki mieszając je aż się dobrze rozpuści po całej marchwi.
Ryżu to nie będę pisał jak przygotować bo Każdy to wie
Wrzucamy na talerz ryż, mięsko, marchewkę, polewamy oliwą z oliwek, ja dodałem jeszcze odrobinkę papryki ale to już jak Kto lubi i mamy pyszne oraz wartościowe jedzonko. Życzę Smacznego
Wartośc odżywcza:
Białko: około 60g
Węglowodany: około 85g
Tłuszcze: około 30g
Kalorie: około 850
UWAGA!!!
Jeśli ma to być posiłek przed lub po treningowy, to wtedy rezygnujemy z tłuszczy, czyli w tym przypadku z oliwy z oliwek oraz masła.
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.