Napisano Ponad rok temu
Re: Cud - Zestaw??
Według mnie na starcie ustal sobie typ budowy ... ektomorfik, endomorfik, mezomorfik i na podstawie typu dobierz odżywkę + inne suple. Ja na starcie robiłem jak wszyscy moi znajomi ... odżywka 50/50 lub z przewagą białka i ostre ćwiczenie + aeroby (bieg, rower, trenażer). Wszyscy znajomi jakoś notowali przyrosty, a ja tylko robiłem się bardziej "żylasty" i rosła mi siła.
Na własnym przykładzie - jestem ektomorfikiem ... muszę wciągać węglowodany i białko w proporcji 1,7 białka na 5,7 węglowodanów - bez węglowodanów nie przerobie białka. Dlatego u mnie sprawdziła się kombinacja
Trec Magnum 8000 - 4kg za 120 zł (dodatkowo w magnumie 8000 zawarta jest kreatyna 4g/100g i olej MCT 2g/100g)
Trec L-Glutamine T6 - 300 kaps 49 zł (glutamina zażywana co 1-2 godziny po kapsułce - po treningu 3-5 na raz dla regeneracji włókien mięśniowych - częsta suplementacja wynika z faktu, że jest to czysta l-glutamina i jest bardzo szybko przerabiana, według mnie można przed treningiem do posiłków dodawać peptyd glutaminy (zamiast l-glutamine t6), który jest wolniej przerabiany ale stosunkowo więcej się go wchłania, a po treningu zaspokoić braki L-Glutaminą T6)
Mi osobiście podchodzi TREC Nutrition - ale to jest tylko i wyłącznie moja opinia.