Witam
Mam mały problem z morfologia mam zawyżone Erytrocyty hemoglobine i hematokryt aktualnie jestem na mostku 100mg ed5 i zastanawiam sie czy wyniki nie sa na tyle złe zeby zejść z bomby czy moge wchodzić na cykl?
zapobiegawczo biore captopril, kurkume, imbir i czosnek.
Jak często bierzesz Captopril ?
O ile się nie mylę są to tabletki na obniżenie ciśnienia, które stosuje się jedynie DORAŹNIE, jak komuś mocno ciśnienie podskoczy - na pewno nie są to tabletki do codziennego stosowania.
Moja mama dostała receptę na Captopril, bo leczy się na nadciśnienie, ale Captopril ma zażywać tylko w sytuacji kiedy pomimo codziennego brania innych leków na nadciśnienie miałaby mocno podwyższone ciśnienie.
Jest więc to lek na tzw. sytuacje awaryjne.
Co do czosnku, to jeśli bierzesz czosnek w kapsułkach, to osobiście o wiele bardziej zalecam Ci o ile nie masz po jego zjedzeniu problemów trawiennych minimum 1 ząbek polskiego czosnku dziennie.
Z jednej strony obniża ciśnienie, z drugiej strony zmniejsza agregację (zlepianie się) płytek krwi - a więc wykazuje podobne działanie jak Acard lub Polocard, a poza tym czosnek podobnie jak polska cebula po dostaniu się do organizmu drogą pokarmową ma zdolność do poprawiania krążenia w całym ciele, również w penisie i może korzystnie działać na potencję i libido.
Jedyne przeciwwskazania do jedzenia czosnku, to słaba krzepliwość krwi, niedociśnienie tętnicze, problemy z wątrobą lub problemy trawienne po jego spożyciu.
Użytkownik RychuP edytował ten post Ponad rok temu