hej mam pewien dylemat i mam nadzieje że ktoś pomoże mi go rozwiązać A mianowicie, w jednym artykule przeczytałam że u kobiet można zbudować mięśnie brzucha tak widoczne jak u panów, powszechny ,,kaloryfer" , zaś w drugim przeczytałam że jest to nie możliwe. Kobiety mogą mieć szczupły brzuch lub lekko umięśniony ale nie będzie to aż tak widoczne jak np. u panów. Co jest prawdą ? czy może to zależy od dobrej diety i treningu lub indywidualnie od organizmu ?
Mięśnie brzucha- porada
Napisano Ponad rok temu
Zależy od diety tak jak wiadomo "brzuch pokazuje jak jesz".. Czy jakoś to tam szło :-D ale też prawda jest to, że trudno go zbudować i potrzeba on dużo cierpliwości i wysiłku. Na pewno nie można ćwiczyć samego brzucha.. Potrzebny jest tak samo tutaj trening tlenowy jak i beztlenowy. Trening siłowy polecam złożyć z wielostawow bo wtedy też brzuch pracuje i da się wyrobić podstawy
„Be strong, u never know who you are inspiring”
Napisano Ponad rok temu
Witaj
Zależy od diety tak jak wiadomo "brzuch pokazuje jak jesz".. Czy jakoś to tam szło :-D ale też prawda jest to, że trudno go zbudować i potrzeba on dużo cierpliwości i wysiłku. Na pewno nie można ćwiczyć samego brzucha.. Potrzebny jest tak samo tutaj trening tlenowy jak i beztlenowy. Trening siłowy polecam złożyć z wielostawow bo wtedy też brzuch pracuje i da się wyrobić podstawy
co masz na myśli mówiąc trening tlenowy i beztlenowy ?
Napisano Ponad rok temu
Beztlenowy to np dzwiganie ciezaru :-)
„Be strong, u never know who you are inspiring”
Napisano Ponad rok temu
Raczej w tym przypadku jesli chodzi o beztlenowy trening to interwaly. Jest to mozliwe ale bardziej trzeba skupic sie na cwiczeniach zwiekszajacych objetosc czyli wszelkie z obciazeniem, z mozliwoscia progresu np allachy
Mój DT #BedeBestia http://www.fabrykasily.pl/topic/115291-dt-bedebestia-street-workout
Napisano Ponad rok temu
Jak przedmówca powiedział.
Jeżeli chcesz zwiększyć objętość mięśnia to dodatkowe obciążenie i prawdopodobnie większa kaloryczność.
Kolejna sprawa, zobacz filmiki motywacyjne gdzie dziewczyny mają kostkę Więc skąd to zwątpienie hehe
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Zapraszam na mój fanpage
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]