Witam mam może troche głupie pytanie ale czy jeśli ćwicze 3 razy w tyg po 5 serii na drążu to moge robić np. pon szeroki nachwyt środa klasyczny nachwyt a sobota wąski podchwyt czy nie będzie wtedy zadługa przerpa pomiędzy danymi chwytami?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a czy więcej robić nachwytu niż podchwytu? Ponieważ na wielu forach mówią żeby więcej robić nachwytem
Napisano Ponad rok temu
ok zrobiłęm sobie tak:
pon:
2 serie szeroki nachwyt,2 serie klasyczny nachwyt, 1 seria wąski nachwyt
śr:
3 serie podchwyt
2 serie wąski podchwyt
sb:
2 serie szeroki nachwyt 1 serie klasyczny nachwyt, 2 serie wąski nachwyt
Napisano Ponad rok temu
Nie lepiej ci robic piramidki? najlepsza metoda progresji w street workoucie moim zdaniem
wtedy mozesz ladnie sobie kontrolowac wszystkie chwyty i ogolnie caly trening jest prosty i przejrzysty
na przykladzie
poniedzialek: podciąganie nachwytem 1/2/3/4/5/6/7/8/9/10...ile dasz rade, i potem w dol od powtorzenia nizej czyli w tym przypadku wracasz od 9 powtorzen do 1: 9/8/7/6/5/4/3/2/1 = 100 podciagniec nachwytem
czwartek: podciaganie podchwytem 1/2/3/4/5/6/7/8/9/10/9/8/7/6/5/4/3/2/1
i wychodzi ci tyle samo podciagniec nachwytem i podchwytem i masz problem z glowy. Dodajac do tego dipy na tej samej zasadzie masz kompletny trening na góre, jeden ruch push i jeden ruch pull i masz wszystko ladnie przejrzyste bez komplikowania. Przemysl sobie takie rozwiazanie:)
Napisano Ponad rok temu
Witam na forum
Co do wskazówek z piramidkami bardzo słusznie chłopaki napisali
Ja napiszę nieco o chwytach. Tak na prawdę przy każdym chwycie pracują tę same grupy mięśniowe, jaka różnica ? Różnica w tym , że kolejność i stopień zaangażowania w ruch mięśnia jest równa. Nie dziw się, że polecają nachwyt ponieważ jest to chwyt uniwersalny.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Zapraszam na mój fanpage
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Porada
- Ponad rok temu
-
Trening i progresowanie