Kto jeszcze pamięta stare dobre czasy, kiedy ludzie każdego dnia ciężko fizycznie pracowali, nie spędzali każdej wolnej minuty wciśnięci w fotel, a na stołach nie królowały cukry i obciekające tłuszczem potrawy? W zasadzie to nie było nawet foteli i stołów, ponieważ byliśmy zajęci bieganiem z włóczniami i walką o przeżycie. Chociaż były to czasy niebezpieczne, to jedno jest pewne – w epoce paleolitu było znacznie mniej cukrzyków, osób otyłych i ofiar zawałów serca. Dlaczego jabłko spadło tak daleko od jabłoni? Na pewno różnica w aktywności fizycznej ma tutaj znaczenie, ale nasza dieta też uległa znacznej zmianie. Czy przyjmując nawyki żywieniowe naszych paleolitycznych przodków, możemy doprowadzić do poprawy zdrowia i sylwetki?
www.fabrykasily.pl/diety/dieta-paleo-czy-warto-ja-stosowac