Siemanko, krótko i na temat mordeczki. Stostuje jakąś tam dietę, nie jem brudów ani słodyczy ale odżywiam się w miarę możliwości zdrowo - tak od ponad roku. Zrzuciłem dosyć dużo kilo po przez ćwiczenia ABS. Jednak od jakiegoś czasu widzę że nic się nie zmienia - a trenuje nawet co dzień (Czuje się super). Zauważyłem filmiki Pewnej kobitki i zastanawiam się, które z nich jest lepsze by zgubić ten tłuszcz (nie koniecznie z brzucha ale z ciała)
Filmik
Trening na brzuch a trening spalania tkanki tłuszczowej
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z brzucha tłuszcz schodzi najtrudniej nie da się zrzucić tylko z niego.Za spalanie tłuszczu odpowiada ujemny bilans kaloryczny ćwiczenia tylko wzmacniają mięśnie.Co do treningu codziennie to nie najlepsza opcja chyba że liczysz cardio jako trening.
Ile razy w tygodniu wykonujesz trening cardio i trening siłowy? zacznij liczyć kcal a waga na pewno zacznie spadać
"Nie ważne kim byłeś liczy się to kim jesteś a najważniejszym jest kim będziesz jutro"
Zapraszam do Polubienia Strony - Filmy/Muzyka/Motywacja/Treningi/Dieta
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
@KazekPB
Ćwiczenia cardio różnie, bywa kilka razy na tydzień albo w ogóle (zależy jaka pogoda i chęci szczerze mówiąc) - wiem, z takim podejściem to daleko nie zajdę hehe
Można powiedzieć że regularnie od 2 miesięcy zacząłem poza brzuchem i nogami ćwiczyć barki, plecy no i łapy. Jakbyś pytał - warunki domowe.
Co do ćwiczeń to żadne z nich? ostatnio pogubiłem się co do treningów i nie wiem co trenować. Jeszcze pare miesięcy temu miałem plany by wyrzeźbić sylwetkę a zmieniło się na to że chce być po prostu chudy...
Napisano Ponad rok temu
Jeśli chcesz schudnąć to musisz być na deficycie kalorycznym a jak go osiągniesz to już twoja sprawa jedni wolą mniej zjeść zaś inni zrobić cardio i wypocić to co zjedli najlepiej jakbyś starał się jeść mniej więcej tyle samo każdego dnia i robił 3x w tygodniu jakieś cardio. Trening musi być systematyczny a nie ten tydzień zrobię w następnym mi się nie chce tak wracasz w to samo miejsce i waga stoi.
"Nie ważne kim byłeś liczy się to kim jesteś a najważniejszym jest kim będziesz jutro"
Napisano Ponad rok temu
@KazekPB
Nie wiem czy dobrze myślę, ale...
Jeśli robiłbym trening interwałowy co drugi dzień (czasem z rana a czasem wieczorem - czy albo wieczorem albo rano bo nie zawsze mam czas rano - szkoła) + mniej jeść (w miarę regularnie 3-4 posiłki dziennie. Od czasu do czasu jedząc warzywa jak tylko jest okazja i owoce (z owocami no to mniej bo jednak mają w sobie cukry) to jest szansa że się schudnie?
Mam nadzieję że wiesz o co mi chodzi, że napisałem ze zrozumieniem jednak pisze to tak nieco spontanicznie
Napisano Ponad rok temu
Jeśli treningiem interwałowym i dietą uzyskiwałbyś ujemny bilans kaloryczny to waga na pewno będzie spadać.
Napisano Ponad rok temu
Dzięki wielkie za pomoc i poświęcenie mi tego czasu bym sie dowiedział co i jak bo jak widać nie znam się zbytnio na tych sprawach ^^
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Plan 3dniowy
- Ponad rok temu
-
Nietypowy trening na klatę
- Ponad rok temu
-
Przerwa w ćwiczeniach
- Ponad rok temu