Witam, chciałbym zwiększyć masę mięśniową, jak to się ma do ilośći powtórzeń i serii ? Zależy mi na przyroście mięśni a nie na wytrzymałości.
czy to prawda że 15 i wiecej powtórzeń-wytrzymałość, poniżej 10- wzrost mięśni(wymiarów)
Napisano Ponad rok temu
Witam, chciałbym zwiększyć masę mięśniową, jak to się ma do ilośći powtórzeń i serii ? Zależy mi na przyroście mięśni a nie na wytrzymałości.
czy to prawda że 15 i wiecej powtórzeń-wytrzymałość, poniżej 10- wzrost mięśni(wymiarów)
Napisano Ponad rok temu
Nie, nie prawda. Na 15 czy nawet 20p jak będziesz iał dobrą dietę mięśnie też zbudujesz. Najlepiej jest różnicować zakresy i zmieniać co jakiś czas. Na masę tu masz plan: http://forum-kultury...yli-jak-zacząć/
Napisano Ponad rok temu
Plan treningowy już mam. Dlatego oczekuje konkretnej odpowiedzi ile najlepiej robić powtórzeń i serii głównie na wzrost mięśni. ale dziękuje Faluś
Napisano Ponad rok temu
Liczba serii jest uzależniona od całości planu, co do powtórzeń już wyżej napisałem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Każdą partię ciała robię RAZ w tygodniu. A co do planu to moge go rozpisać. Zazwyczaj robiłem w granicach 12-15 powtórzeń po 3 serię i chcę się upewnić czy jest to najodpowiedniejsza ilość by zwiększyć głownie wzrost mięśni.
Napisano Ponad rok temu
3 serie na tydzień na mięsień to staowczo za mało, po za tym plan z partią 1x w tygodniu w większości przypadków nie będzie obtymalny do przyrostów siły i masy
Napisano Ponad rok temu
Zwiększę ilość serio do 4, powtórzenia max 12 ale większy ciężar. Co ty na to ?
dzięki ;D
Napisano Ponad rok temu
Pomyliło mi się zazwyczaj robię 3 ćwiczenia po 3 serie w granicach 12-15 powtórzeń
Czyli około 10 serii na tydzien na każdą część ciała
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
ilość cykli w teorii a kłopoty ze zdrowiem |
Sterydy i Prohormony |
|
|
||
Ilość powtórzeń w seriach |
Street Workout i Kalistenika |
|
|