Witam, chciałbym zwiększyć masę mięśniową, jak to się ma do ilośći powtórzeń i serii ? Zależy mi na przyroście mięśni a nie na wytrzymałości.
czy to prawda że 15 i wiecej powtórzeń-wytrzymałość, poniżej 10- wzrost mięśni(wymiarów)
Napisano Ponad rok temu
Witam, chciałbym zwiększyć masę mięśniową, jak to się ma do ilośći powtórzeń i serii ? Zależy mi na przyroście mięśni a nie na wytrzymałości.
czy to prawda że 15 i wiecej powtórzeń-wytrzymałość, poniżej 10- wzrost mięśni(wymiarów)
Napisano Ponad rok temu
Nie, nie prawda. Na 15 czy nawet 20p jak będziesz iał dobrą dietę mięśnie też zbudujesz. Najlepiej jest różnicować zakresy i zmieniać co jakiś czas. Na masę tu masz plan: http://forum-kultury...yli-jak-zacząć/
Napisano Ponad rok temu
Plan treningowy już mam. Dlatego oczekuje konkretnej odpowiedzi ile najlepiej robić powtórzeń i serii głównie na wzrost mięśni. ale dziękuje Faluś ![]()
Napisano Ponad rok temu
Liczba serii jest uzależniona od całości planu, co do powtórzeń już wyżej napisałem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Każdą partię ciała robię RAZ w tygodniu. A co do planu to moge go rozpisać. Zazwyczaj robiłem w granicach 12-15 powtórzeń po 3 serię i chcę się upewnić czy jest to najodpowiedniejsza ilość by zwiększyć głownie wzrost mięśni.
Napisano Ponad rok temu
3 serie na tydzień na mięsień to staowczo za mało, po za tym plan z partią 1x w tygodniu w większości przypadków nie będzie obtymalny do przyrostów siły i masy
Napisano Ponad rok temu
Zwiększę ilość serio do 4, powtórzenia max 12 ale większy ciężar. Co ty na to ?
dzięki ;D
Napisano Ponad rok temu
Pomyliło mi się zazwyczaj robię 3 ćwiczenia po 3 serie w granicach 12-15 powtórzeń
Czyli około 10 serii na tydzien na każdą część ciała
| Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
|---|---|---|---|---|---|
ilość posiłków |
Dieta |
|
|
||
jaka ilosc suplementow??? |
Odżywki i Suplementy |
|
|