Witam, mam 184cm wzrostu i waze 94kg. Chciałbym zrzucic zbędne kilogramy, biegałem, chodzilem na silownie (cwiczylem ) ale nic mi nie pomoglo bo nie wiedzialem jak ułożyć sobie diete. Wróciłem niedawno do Polski i chciałbym zacząc od nowa, co powinienem zrobić. Od czego tak naprawde zacząć?
Pozdrawiam
Nadwaga
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zobacz sobie w gogle co to jest dieta nisko węglowodanowa wysoko białkowa.
To na pewno ci pomoże dieta to najważniejsza rzecz dzięki tej diecie chudniesz w 2-3 miesiące 20-30kg.
Tylko musi być dobra dieta dobrze rozłożona + ćwiczenia.Ja się nie znam na układaniu diety i też próbuję coś z tym zrobić.To są takie wskazówki ode mnie
Napisano Ponad rok temu
Witaj
Jeżeli zależy ci na zgubieniu paru kilo to polecam ci trening kardio (rower bieganie pływanie rolki itp) w przeciwieństwie do treningu siłowego ma bardziej agresywne działanie na tkankę tłuszczową jeżeli połączysz je z odpowiednią dietą o ujemnym bilansie kalorycznym ( minus 200-300 kalorii ) odniesie to wymarzony skutek Jeżeli nie znasz swojego zapotrzebowania oblicz je http://www.fabrykasily.pl/bmr następnie ułóż dietę w której będą się składać micro i makro składniki rozpisz ją 4 do 5 posiłków spożywanych w dostępnie czasowym 3-4 godzin jeżeli chcesz wzmocnić mięśnie to połącz kardio z siłowym zacznij od street workout-u i daj sobie trochę czasu ponieważ to z dnia na dzień nie przyjdzie POWODZENIA
Walka ze słabościami
Nigdy nie jest prosta.Jest jednak najcenniejsza,bo zwyciężona sprawia,że słabość przestaje istnieć.
Napisano Ponad rok temu
Dzięki wielkie panowie, od przyszłego tygodnia zaczynam moją przygode pierwszy miesiac bedzie miesiacem proby. Jesli mi sie uda to pod koniec roku przedstawie wam moje dzialania
Napisano Ponad rok temu
Dawaj znać jak ci poszło Niestety na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] trochę już za zimno - chociaż jeżeli ubierzemy się tak jak do biegania to może być całkiem spoko. Niestety jednak moja narzeczona która biega co dwa dni raz wybrała się na rolki i z powodu prędkości i zimnego powietrza wylądowała w łóżku.
Ale cardio na +
„Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo. Zwyciężyć i osiąść na laurach to klęska.”Józef Piłsudski