Witam
Jeśli zadam wam serie pytań odnośnie diety ( np jaki olej do smażenia, czy z palki z kurczaka wyciągać kość przed ważeniem itp etc ) to czy pomożecie
Pytanie ogolne
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
na, te dwa pytania Ci odpowiem, tak do smazenia, nalepszy olej rzepakowy, slonecznikowy, i większość olejów, natomiast calkowicie, nie nadaje się do smazenia oliwa z oliwek..
co, do wyciagania kości to mozesz, wyjmowac. jeśli Ci sie chce, a czykolwiek nie musisz..
Napisano Ponad rok temu
Chodzi mi dokładnie o to czy wyjmować kość przed ważeniem czy nie bo wiem że skóre trzeba zdjąc. Kolejne pytanie bo mam sprzeczne informacje
- czy jak waze 96 kg przy wzroscie 175 i chce zrzucić brzucha to mam opcinać przy wyliczeniu makro węglowoodany czy tłuszcze
- jak jest z grzybami w diecie
- ile BTW na pierwsze posiłki czy są gdzieś podane %
To na chwile obecną tyle jak coś mi się nasunie jeszcze to będę pisał w tym poście
Napisano Ponad rok temu
Bialko, na redukcij ureztmuj na co najmniej 2,5g / Kg masy ciala wysoka podaż białka przyspiesza metabolizm, co wpływa na większe spalanie przez organizm kcl..
do każdego posiłku dokładaj warzywa, najlepiej zielone..
co, do wyjmowania kości nie jest to konieczne.
grzyby - niema przeciwskazan, a czykolwiek traktuje się je jako dodatek smakowy..
co, do tłuszczu w diecie, tego skladnika, w wystarczających ilościach, dostarczaja produkty bogate w Białko... ( prawie wszędzie tam, gdzie białko występuje również Tluszcz)
możesz ewentulalnie, dołożyć oliwe, z oliwek " na surowo"
Napisano Ponad rok temu
A jak podzielić proporcje białka tłuszczy i węglowodanów na poszczególne posiłki. Powiem szczerze że jestem w szoku że trzeba obcinać węglowodany na redukcji
Napisano Ponad rok temu
dzielisz na (4-6)
w zależności od tego ile, chcesz na dzień spożywać posiłków,
np jesz 200g białka na dzień i przy, tym 5 posiłków dzielisz 200/5 i wychodzi Ci 40g bialka, na posiłek to, samo z weglami robisz..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tzn- Niektórzy z założenia wychodzą, że wegli najwięcej powinno być, rano, ale nie każdy organizm jest, taki sam jednym, lepiej pracuje metabolizm, rano, innym popoludniu,
ale, suma sumarun najważniejsze jest, by się bilans w całym dniu zgadzał..
dlatego na poczatek dobrze jest tak, jak napisalem po równo..
i obserwować organizm.
puzniej można gdzieś, odiac, gdzieś dodać, byle by makrosy, sie zgadzały...
Napisano Ponad rok temu
wtedy, po Treningu jesz normalny posiłek..