Ćwiczę, zdrowo się odżywiam, a efektów nie widać. Myślę, że w moim przypadku problem leży w zwolnionej przemianie materii. To moja wina, bo odchudzałam się stosując przez dłuższy czas dietę 1200 kalorii. Unikałam też wszelkiego ruchu. Teraz szukam sposobów na jego rozruszanie. Radźcie coś.
Brak efektów treningowych
Napisano Ponad rok temu
No tak. Niskokaloryczne diety to faktycznie problem. Na szczęście metabolizm można poprawić, ale trzeba się przy tym trochę nagimnastykować. Do dzieła:
1. Ćwicz wytrwale. Najlepiej co drugi dzień po godzinie. Dobrze by było by to były np.inerwały, cardio, ćwiczenia siłowe. Ruch przyśpiesza przemianę materii i buduje masę mięśniową, a jak wiadomo im więcej mięśni tym więcej spalonych kalorii.
2. Wprowadź do jadłospisu produkty bogate w kwasy omega 3, bo tłuszcze te wpływają bardzo korzystnie na regulowanie poziomu glukozy we krwi , co pośrednio dobrze działa na metabolizm. Kwasy te znajdują się między innymi w tłustych rybach i orzechach.
3. Zacznij jeść kiszonki i jogurty, bo poprawiają przemianę materii. Świeże warzywa też powinny znajdować się w diecie ze względu na witaminy.
4. Jedz dużo białka, bo na jego strawienie potrzeba więcej energii i czasu niż na spalenie węglowodanów czy tłuszczy.
5. Jedz często, ale mniejsze porcje. Warto jeść co 3 godziny 5 razy dziennie. Jedzenie rzadko, a dużo spowalnia metabolizm.
6. Dużo pij. Dużo czyli co najmniej 8 szklanek wody. Badania dowodzą, ze Ci co pija więcej spalają więcej kalorii.
7. Nie zapominaj o śniadaniu. To bardzo ważny posiłek, bo daje energię na cały dzień.
Napisano Ponad rok temu
Spróbuj pić ocet jabłkowy i zażywać suplementy. Dobra jest też czerwona herbata. Warto jeść więcej węglowodanów na śniadanie. Owoce jadaj tylko do południa. Podobno też aby chudnąć trzeba się wysypiać.
Napisano Ponad rok temu
Zwolniona przemiana materii? Jesteś endomorfikiem?
Pamiętaj, że ćwiczenia bez diety, jest jak seks bez kobiety.
A teraz tak na serrio, ja miałem taki sam problem. Ale ziomuś, jak w diecie 1200kcal, możesz odżywiać się zdrowo?
Chcesz efektów? Białko. Chcesz masy? Białko + węgle.
Napisano Ponad rok temu
A co to znaczy zdrowo się odżywiam? Czy jesz kasze, warzywa, ziarna? Czy unikasz przetworzonego jedzenia , słodyczy i innych tego typu śmieci? A ile kalorii spożywasz? Czy się nie głodzisz? Pamiętaj, że nie wolno absolutnie jeść poniżej PPM/podstawowej przemiany materii/, bo to rozwala metabolizm. PPM można wyliczyć. Są w Internecie dostępne specjalne kalkulatory. Zależy ona od wieku, wzrostu i wagi.
Napisano Ponad rok temu
Jaki wiek i wymiary?
najlepiej jakbyś wkleiła foto.
Jak sama napisałaś problemem jest niska kaloryka, napisz jaki masz dokładnie rozkład btw i jaki trening z aero ile razy po ile w tygodniu.