Witam
Na początu może się przedstawię. Krzysiek lat 21, blisko 22. Mój staż wynosi około pół roku. Do tej pory stosowałem trening masowy oraz masowo-rzeźbowy, jeżeli można to tak okreśclić.
Po tygodniu przerwy chciałbym wrócić do ćwiczeń tym razem rzeźbowych + aeroby itp. Ćwiczyłem od pon. do pt.
Mój plan wyglądał tak:
Pon. Klatka:
- wyciskanie sztangi 4x10-12
- rozpiętki 4x10-12
- wyciskanie sztangielki zza głowy 4x10-12
- brzuszki (rózne rodzaje) 3 serie i z powtóżeniami jest trochę inaczej. Co tydzień zwiększałem ilość o 1
Wt. Biceps:
- wyciskanie sztangą łamaną 4x10
- młotki 4x10
- wyciskanie z supinacją 4x10
- brzuszki
Śr. Plecy:
- wiosłowanie sztangą łamaną w pochyleniu nachwytem/podchwytem 4x10-12
- wiosłowanie w oparciu o ławkę 4x10-12
- szrugsy 4x15
- brzuszki
Czw. Triceps:
- prostowanie ramion w pochyleniu 4x10
- wyciskanie francuskie oburącz 4x10
- wyciskanie wąskie na ławeczce prostej 4x10
- brzuszki
Pt. Nogi i barki:
- martwy ciąg z przysiadem 4x10-12
- spięcia łydek z ciężarem 4x10-15
- przysiady z i bez obciążenia (zamiennie) 4x10-15
- unoszenie ramion w pochyleniu siedząc 4x10
- unoszenie ramion na boki w poz. stojącej 4x10
- unoszenie ramion w przód 4x10
zamiennie wyciskanie hantli do góry siedząc/stojąc 4x10
Przerwa wynosiła różnie. Kilka tygodni 2-3 minut i kilka tygodni 1-1.30 minuty.
Rozgrzewka standardowa. Rozciąganie + pompki (ilość taka jak przy brzuszkach, co tydzień, dwa o jedną więcej )
Czemu mam tak trening rozpisany? Ponieważ pracuję na 3 zmiany i zmiana co tydzień. Nim się człowiek przyzwyczai zaś trzeba się odzwyczajać, ale cóż damy radę
Co chcę osiągnąc? Szerokie plecy , dobre kopyto, porządną kondycję oraz okrągłe barki
Mam prośbę odnośnie mojego nowego treningu. Czy ktoś podpowie czy mój trening jest dobrze przemyślany?
Pon. Nogi + barki + bieganie
Wt. Klatka + brzuszki +bieganie
Śr. Biceps + triceps + brzuszki/bieganie
Ćzw. Plecy + bieganie + solidna dawka szrugsów
Pt. Barki + przedramię/szrugsy + bieganie/brzuszki
Sobota i Niedziela - totalne nieróbstwo
Po czterech tygodniach lub sześciu ponowny tydzień przerwy, a następnie albo trening rzeźbowy dalej, albo masa. Siła na jesień/zimę.
Czemu tyle biegania i brzuszków oraz czemu od poniedziałku do piątku? OPONA! Tego chcę się pozbyć . Od poniedziałku do piatku dlatego żeby nie siedzieć z dupą na krześlie przed komputerem i marnować czas na pierdoły. Ten tydzień to już udręka
P.S. Nie mam przekonania do stosowania suplementów diety, wolę jazdę na sucho i ciężką pracę. Jedynym suplementem był Orton Flex na stawy, to wszystko
Liczę na wasze opinie i pomoc!
Pozdrawiam!!