Nie jeden trener wypowiada tego typu tezy. Mam na ten temat swoje zdanie a Wy ?
Duże partie mięśniowe potrzebują 7 dni na regenerację.
Napisano Ponad rok temu
Według mnie każdy organizm potrzebuję odpowiedniego dla siebie czasu. U mnie nogi czy plecy to 4-5 dni
TKWM
Napisano Ponad rok temu
Dla mnie prawda,mogę np. cyce zrobić po 4-5 dniach ale nie na takich ciężarach jak po 7 dniach.Każdy regeneruje się inaczej,ma na to wpływ tyle czynników że nie powinno się tego postrzegać w kwestii mitu.
Napisano Ponad rok temu
Wszystko rozkłada się na wiele czynników. Więc mozna i to postrzegać w kwestii mitu.
Fakt faktem trening to sprawa indywidualna a osobnicze możliwości regeneracyjne jeszcze większa. Mozna to rozpatrzyć w kwestii mitu tylko w odniesieniu do własnej osoby. Dla mnie osobiście to mit bo po 2/3 dniach moge wykonywac dowolną partię bezstresowo. A czy dla Was też to jest mitem? Każdu musi sam sobie na to pytanie odpowiedzieć.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
dla mnie to mit
przecież nie od dzisiaj wiadomo że wszystko zależy od szeroko rozumianej intensywności treningowej
dajmy na to 1s pompek dzień w dzień można śmiało wykonywać, przy 10s z regeneracją można już nie wyrobić itd
druga bardzo ważna kwestia tu układ nerwowy jak ktoś wali 20 wymuszonych i oszukanych serii to mimo iż mięsień najprawdopodobniej za kilka dni będzie w pełni zregenerowany to układ nerwowy będzie potrzebował znacznie więcej czasu
Napisano Ponad rok temu
obietosci i intensywnosci treningu,
no, i Cwiczen.
wiadomo że po trenigu na naszych szybciej się zregenerujemy, niż po ciężkich, cwiczeniach wielostawowych, na wolnych ciezarach, i ile serij było do upadku w danym treningu Zrobione.
na, regeneracije składa się cały szereg różnych czynników..
Napisano Ponad rok temu
www.massagepeter.se
Napisano Ponad rok temu
Z tym że objętość tam stosowana nie jest duża
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Dla mnie to tez jest mit, często powtarzam daną partię w przeciągu 2-3 dni i nie czuję jakiegokolwiek dyskomfortu związanego z mniejszą siłą. Wiele właśnie zależy też od diety, trybu życia no i rzecz jasna od cech indywidualnych
ZAPRASZAM DO OBEJRZENIA: DZIENNIK TRENINGOWY OLOSEK
W RAZIE PYTAŃ, PORAD ZAPRASZAM NA PRIV
POZDRAWIAM
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja ostatnio nogi to dluzej regeneruje:) No i co innego jak na towarze sie jedzie.
Napisano Ponad rok temu
I od wykonywanej, pracy ktoś kto Ciezko haruje fizycznie będzie się dłużej regenerowal po siłowni, niż ktoś, kto ma siedząca prace..
niekoniecznie, umiarkowany wysiłek fizyczny wpływa pozytywnie na regenerację
a ciężkie harowanie właśnie uważam za umiarkowany wysiłek, ponieważ na najwyższych obrotach nikt by dniówki nie przeżył XD
Napisano Ponad rok temu
Dużo zależy od intensywności.
Przy niskiej nawet duża partia regeneruje się w ciągu 2-3 dni. Przy średniej może wzrosnąć nawet do 5, a 7 dni to już przy ekstremalnym upadku mięśnia. Jednak uważam, że jest to kwestia bardzo indywidualna.
Odpowiednia [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] jest kluczowa w budowaniu masy mięśniowej. [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] w połączeniu z odpowiednią [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]to również ważny element. Pamiętaj [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]jest najważniejsze.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Suplementy w większości moga zastapic dietę...
Grammatikk - Ponad rok temu
-
Trening siłowy wpływa niekorzystnie na kości
-
Można się zatruć Wodą?
- Ponad rok temu
-
-
Kulturysta nigdy nie będzie rozciągnięty
-
Trening na czczo spala więcej tłuszczu
-
Łosoś po obróbce termicznej traci "zdrowe" tłuszcze...
- Ponad rok temu
-
Łosoś norweski jest zdrowy a tuńczyk rakotwórczy
-
Czy po piwie rośnie brzuch?
- Ponad rok temu
-
Środki przeczyszczające odchudzają