Prawda czy fałsz.
Trening na czczo spala więcej tłuszczu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeśli zrobisz dobry trening siłowy i po nim cardio to rezultat będzie taki sam jak cardio. MIT
Napisano Ponad rok temu
Aby palić swoje mięśnie potrzeba 36h postu od białek jakigokolwiek pochodzenia i to udowodniono badaniami labolatoryjnymi więc proszę nie powielać mitu że katabolizm po kilku h niejedzenia będzie występował.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Może i badania to udowodniły,natomiast gdy ja biegałem na czczo,nawet na końskich dawkach BCAA to popaliłem się bardziej niż po treningu siłowym,gdy zapiłem białko.
Napisano Ponad rok temu
Skąd wiesz robiłeś sobie badania składu ciała? Bo szczerze wątpię abyś w lustrze widział spadki mięsa.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
No a gdzie mam widzieć jak nie w lustrze?Nawet pod zawody weryfikowałem sylwetkę lustrem a nie wagą.
Napisano Ponad rok temu
Skąd wiesz robiłeś sobie badania składu ciała? Bo szczerze wątpię abyś w lustrze widział spadki mięsa.
Jak ktoś jest duuuzym ze duuuzym chłopem i ma niski BF to wtedy występuje katabolizm a chlop 80 kg nie spali miecha
Napisano Ponad rok temu
Jak masz 120kg i BF 8% to tak zgodzę się ale i tak nie nastapi to w kilka H więc nie popadajcie w paranoję.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Jak masz 120kg i BF 8% to tak zgodzę się ale i tak nie nastapi to w kilka H więc nie popadajcie w paranoję.
Oj to się zgodzę
Napisano Ponad rok temu
mit przez duże M
niby jak napisał Major w teori (którą uważam za wyssaną z palca) ma szybko dojść do wypalenia glikogenu ponieważ niby jest zużyty w nocy, następnie do spalania tkanki tłuszczowej
tylko w rzeczywistości nawet jakby ktoś szalał całą noc na viagrze nie wypali glikogenu, tym bardziej podczas parominutowego treningu, kto był na ketozie wie ile dni i treningów trwa wypalenie glikogenu, więc że można niby go wypalić po chwili na jednym treningu i dalej poddając się wysiłkowi spalać tłuszcz to kompletna bzdura
Gram nie wiem co to za badania, ale pewnie chodziło o ucięcie samych białek z diety i tu się mogę śmiało zgodzić, jednak jeśli ogólnie zetniesz żarcie i zaczniesz ostro trenować założę się, że będzie wyglądało to znacznie gorzej
Litwin, a przez przypadek w ten czas nie byłeś na ujemnym bilansie kalorycznym? szczerze wątpie by na dodatnim przy powiedzmy treningu łącznie wynoszącym do 1,5h poleciało mięso
z rana trening jak najbardziej można stosować, niektórzy nawet sobie chwalą, grunt by się nie przedłużał
ogólnie im dłuższy trening tym więcej kortyzolu i tu już nawet nie zmierzam do katabolizmu mięśni ale odpowiada on min za odkładanie tłuszczu na brzuchu więc podsumowując to z tym co wyżej napisałem za pierona nie rozumiem ludzi kręcących cardio po siłowym, na własne życzenie utrudniają sobie redukcję XD
bcaa samo w sobie gówno da jeśli chodzi o antykatabolizm
Napisano Ponad rok temu
bcaa samo w sobie gówno da jeśli chodzi o antykatabolizm
Kiedyś czytałem badania że BCAA wzięte po treningu bez węgli zamienia się w glukozę czyli kasa wyadana w błoto. Prawda to ?
Napisano Ponad rok temu
Tak chodziło o ucięcie samego białka.
Mateusz Pawlak
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Łosoś po obróbce termicznej traci "zdrowe" tłuszcze...
- Ponad rok temu
-
Łosoś norweski jest zdrowy a tuńczyk rakotwórczy
Grammatikk - Ponad rok temu
-
Czy po piwie rośnie brzuch?
- Ponad rok temu
-
Środki przeczyszczające odchudzają
-
Musisz zmieniać plan treningowy co 6 tygodni bo mięśnie się przyzwyczają
-
Pas kulturystyczny vs Gorset mięśniowy
- Ponad rok temu
-
Im więcej trenujesz tym większy będziesz.
-
Siła nie zależy od masy ciała
-
Limit genetyczny
- Ponad rok temu
-
Kaloria kalorii nierówna.