Co o tym myślicie? Ja mam pewna teorię ale zostawię ja na później
Siła nie zależy od masy ciała
Napisano Ponad rok temu
Z pewnością trening podnosi siłe. Są zawodnicy, ktorzy z niską wagą potrafią dźwigać czy wyciskać duże obciążenie w porównaniu z waga ciala
TKWM
Napisano Ponad rok temu
Trójboiści w kategoriach np do 60kg? Nabite chłopy po 160 lub mniej i napierdzielają po 200 na ciągach i siadach
Napisano Ponad rok temu
Siła nie zalezy od amsy ciała a dlaczego? Mamy 2 zawidników ejden strong man wazy 130kg i bierze w MC 300kg.... jednak poziom smalcu wynosi 30%
Odetnijcie sobie od mięsa i ile z tego gościa zostanie? 3/4
Mamy 2 zawodnika który jest kulturystą kochającym tradycje wazy 90kg i tez ciągnie po 300kg.
Widziałem wielu sportowców którzy ciągną wiecej a ważą jeszcze mniej... Dlatego siła nie zależy od masy ciała a od masy mięśniowej i silnych, grubych przyczepów mięśnjiowych i mocnych kości.
Dlaczego kości? Wielu zawodników nie raz wspominało że masa pozwalała na branie wiecej a ból w środku kości nie pozwolił
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
zależy od masy ciała, może nie tyle masy samego ciała co mięśni;
czy widzieliście jakiegoś suchara który na wiosło bierze 250, albo mc ponad 300kg?
oczywiście siłę też da się budować do pewnego stopnia nie zwiększając wagi mięśni, polega to na wzmocnieniu impulsu wysyłanego do mięśni powodującego mocniejszy skórcz tego samego mięśnia
Napisano Ponad rok temu
takie jest moje skromne zdanie..
chodz z drugiej str, sila sile nie rowna, w SW, o inny rodzaj sily chodzi niz, w kulturystyce. Czy np trujboju..
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Limit genetyczny
- Ponad rok temu
-
Kaloria kalorii nierówna.
Grammatikk - Ponad rok temu
-
Gorzka czekolada jest dietetyczna.
-
Produkty Light są niskokaloryczne....
-
Budowy ciala ekto,mezo i endo -Prawda czy MIT?
- Ponad rok temu
-
Nie wolno robic przysiadow na jednej nodze z sztanga
- Ponad rok temu
-
Nie wolno robić mostka przy wyciskaniu sztangi leżąc ..
- Ponad rok temu
-
Jedną partię można rzeźbić, a drugą masować :)
- Ponad rok temu
-
Plany na siłę, masę, rzeźbę.
- Ponad rok temu
-
"Trenując crossfit nie zbudujesz mięśni"
- Ponad rok temu