nadwyrężyłem sobie miesień pleców, najprawdopodobniej prostownik. zamierzam iść na siłownie by go wzmocnić i móc bez bóli ćwiczyć na siłowni. czy to dobry pomysł? czy trener na siłowni będzie umiał odpowiednio mnie pokierowac, tak zebym na prawde osiągnął ten cel?
ból pleców, najprawdopodobniej mięśnia prostownika
Napisano Ponad rok temu
Byłeś z tym problem u lekarza?
TKWM
Napisano Ponad rok temu
Ogólnie to polecam zakupić sobie pas stabilizujący plecy (nie są wcale takie drogie) który napewno się przyda w przyszłości i zapobiegnie podobnym wypadkom A plecy masz tylko jedne i to na całe życie. "czy trener na siłowni będzie umiał odpowiednio mnie pokierowac, tak zebym na prawde osiągnął ten cel?" sądzę, że jak znajdziesz dobrego trenera który Ci pomoże to osiągniesz swój cel
Napisano Ponad rok temu
Xedozz następnym razem dostaniesz bana za głupie doradzanie. Pierw diagnoza medyczna potem odpowiedź. Nie znasz dolegliwości a doradzasz jakiś pas, który nie wyleczy dolegliwości.
TKWM
Napisano Ponad rok temu
Nie byłem u lekarza. to było właściwie ze 2 lata temu na budowie. Zrobiłem wtedy przerwe i starałem sie dać im odpocząć. Po jakimś czasie mi właściwie przeszło jeśli nic nie robiłem, ale jak coś porobie czy to w domu czy przy domu, to zaczyna troche pobolewać. A w końcu trzeba bedzie iść do roboty itp i nie chce z tym iść, chciałbym to naprawic
Napisano Ponad rok temu
Pierw idź do lekarza to zdiagnozować. Tutaj potrzebna jest bardziej pierw interwencją fizjoterapeuty niż siłowni ponieważ w niektórych przypadkach siłownia może pogorszyć.
Jeśli chodzi o wspomniane pasy to one nie wzmacniają mięśni dolnych pleców
TKWM
Napisano Ponad rok temu
Panowie wiecie co, wprowadziłem Was w błąd, ale sam zostałem w niego wprowadzony. Po analizie rysunku doszedłem do wniosku że to mięsień zębaty tylny dolny. To mocno zmienia postać rzeczy?
Napisano Ponad rok temu
Siłownia nie jest wzkazana jeśli mięsień jest nadwyrężony .
Trenujesz siłowo czy dopiero dopiero pomyślałeś o trenigach?
TKWM
Napisano Ponad rok temu
dopiero pomyślałem o treningach, oczywiscie na poczatku 3-4 tygodniach treningów wzmacniajacych, i liczyłem na to że to zacznie rozwiazywać mój problem
Napisano Ponad rok temu
Najlepiej pierw wizyta u lekarza i zdiagnozowanie problemu
TKWM
Napisano Ponad rok temu
U fizioterapeuty tak? dobra, posłucham sie i tak zrobie
Napisano Ponad rok temu
Do fizjo sie nie dostaniesz tak z ulicy chyba że pójdziesz prywatnie. Wpierw do 1 kontaktu a potem skierowanie do fizjo jak zamierzasz iść na NFZ.
Mateusz Pawlak