Witam, mam 17 lat, 55kg i tylko 170cm, od niecałego roku trenuję kalistenikę, jednak moim głównym problemem nie jest przybranie masy mięśniowej, a zwiększenie wzrostu. Czy istnieją jakieś ćwiczenia, lub sposoby dzięki którym mógłbym nieco urosnąć? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Jak urosnąć?
Napisano Ponad rok temu
Wzrost jest cechą indywidualną W jednym przypadku Twój wzrost Ci pomoże, w drugim może być problemem. Ale masz 17 lat, więc jeszcze możesz parę cm urosnąć, ja w Twoim wieku miałem 181cm, a teraz 185cm Rośnij wszerz, a zapomnisz o wzroście
ZAPRASZAM DO OBEJRZENIA: DZIENNIK TRENINGOWY OLOSEK
W RAZIE PYTAŃ, PORAD ZAPRASZAM NA PRIV
POZDRAWIAM
Napisano Ponad rok temu
Zachęcam do zakładania dziennika treningowego.Dzięki dziennikowi można notować swoje postępy.
TKWM
Napisano Ponad rok temu
Ja mam 16 lat i też 170cm. Jestem zadowolony, nie ma co narzekać. Co do masy to jedz dużo i zdrowo a masa mięśniowa sama wejdzie Ja chodzę 1 mieś. na siłownie i już 6kg. przytyłem! Trzeba tylko chcieć.
Napisano Ponad rok temu
6 kg w 1 miesiąc gdzie 5.5kg to tłuszcz i woda. Bez sensu jak dla mnie taka świniomasa
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
6 kg w 1 miesiąc gdzie 5.5kg to tłuszcz i woda. Bez sensu jak dla mnie taka świniomasa
Powiem Ci, że właśnie nie świnio masa. Progres widać w każdej partii (oprócz brzucha). Łapa urosła, klata wyszła inne mięśnie również. Teraz od tygodnia ćwiczę na treningu push-pull i zobaczymy jak będzie, mam zamiar kupić sobie jeszcze kreatyne i białko. Nie będę się więcej rozpisywać, ponieważ chcę założyć za jakiś czas dziennik i tam lepiej przelać swoje wypociny.
Napisano Ponad rok temu
Dajesz dziennik,pokaż fotki,to ci powiemy co to za masa
Napisano Ponad rok temu
Dokładnie bo tobie coś tam urosło a taki progres nawet na koksie nie jest możliwy (mowa o mięśniu a nie miksie tłuszczu i wody)
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Jestem młody, kończę 3 gimnazjum i przed pójściem na siłownie jadłem z 2/3 posiłki a teraz nagle 5, miałem 1 kg niedowagi i myślę że to głównie wpłynęło na tak szybki wzrost.